Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, despre cazul de dopaj al româncei: „Procesul care va urma va dezvălui răspunsuri la multe întrebări”

Darren Cahill a postat pe rețelele sociale un mesaj de susținere pentru Simona Halep, care a fost testată pozitiv la un control antidoping.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, vreau să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi cu care am lucrat timp de şase ani. În primul rând, şi cel mai important, nu există NICIO şansă ca Simona să ia în cunoştinţă de cauză sau intenţionat orice substanţă de pe lista interzisă. Niciuna. Zero”, a spus Cahill.

„Ea este o sportivă care se stresează în legătură cu orice îi este prescris de către profesioniştii în medicină (ceea ce s-a înmplat rar) sau în legătură cu orice supliment (alimentar) pe care l-a folosit sau s-a gândit să-l folosească. Simona a folosit mereu cuvintele: Te rog verifică de două ori, de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur şi permis. Dacă nu eşti sigur, nu îl iau”, a mai afirmat antrenorul.

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, despre cazul de dopaj al româncei: „Procesul care va urma va dezvălui răspunsuri la multe întrebări”

Cahill a subliniat că Halep a fost testată, în turnee şi inopinat, de multe ori.

„A făcut-o fără să se plângă, cu asigurarea că şi alţi sportivi au fost testaţi la fel de des. Să joace contra unor sportivi curaţi era important pentru ea. Este important pentru fiecare şi chiar dacă sistemul nu este perfect, el funcţionează. Integritatea Simonei este fără de pată, îşi respectă colegii, iubeşte jocul de tenis şi se află mereu cu picioarele pe pământ, fiind o campioană umilă şi abordabilă.

Am stat cu mândrie şi am admirat persoana care maturizat, urmărind compasiunea pe care a arătat-o altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, vorbesc despre bunătatea şi grija pe care foarte puţini sunt norocoşi să le experimenteze, genul de acţiuni care se fac din dragoste şi nu pentru publicitate” a mai anunțat Cahill.

„Aceasta a fost cea mai mare putere, dar şi cea mai mare slăbiciune a ei”

„Sincer, aceasta a fost cea mai mare putere, dar şi cea mai mare slăbiciune a ei. Deseori râdeam despre faptul că nu poate juca un rol şi nu poate spune nici cea mai mică minciună. Puneţi-i o întrebare într-o conferinţă de presă şi ea va da un răspuns sincer. Starea ei de spirit este la vedere pentru toată lumea, fie că este bună sau rea. Asta e Simo. Ceea ce vezi este ceea ce primeşti. Şi-a construit o carieră şi o moştenire uimitoare făcând lucrurile pe calea cea grea, pe calea corectă”, a adăugat fostul antrenor al Simonei Halep.

Procesul care va urma va dezvălui răspunsuri la multe întrebări. Cum a spus Simona, cel mai dificil meci al vieţii sale începe acum. Cred în ea. În totdeauna am crezut în ea şi sincer pot spune că niciodată nu am avut mai multă încredere în ea ca acum în această problemă. Sunt alături de Simo – Darren Cahill

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...