Cupa Mondială Qatar 2022 va aduce venituri de 7.5 miliarde de dolari

FIFA a anunțat că s-au vândut aproape trei milioane de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar, iar turneul ar urma să aducă o sumă record de 7.5 miliarde de dolari.

Suma reprezintă veniturile generate timp de patru ani de FIFA şi e cu un miliard mai mult față de cât era estimat.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru AFP că 2,95 milioane de bilete au fost vândute înaintea meciului de deschidere de duminică, dintre Qatar şi Ecuador, de la Al-Khor, în nord-estul emiratului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat în faţa celor 211 membri ai Federaţiei internaţionale faptul că aceste “cifre fantastice” au fost atinse “în ciuda Covid-ului, în ciuda diferitelor crize din lume”.

Cupa Mondială Qatar 2022 va aduce venituri de 7.5 miliarde de dolari

Startul Cupei Mondiale a declanşat o renaştere a interesului faţă de această competiţie, în ciuda criticilor extrasportive legate de organizarea turneului de către Qatar. S-au format cozi în faţa centrului de bilete al FIFA de la Doha, iar fanii au raportat timpi lungi de aşteptare pentru a cumpăra tichete online.

Qatarul a vândut deja mai multe bilete decât Rusia, care a comercializat 2,4 milioane de tichete cu ocazia Cupei Mondiale din 2018.

Fanii din Qatar, Arabia Saudită, SUA, Mexic, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, India şi Brazilia sunt cei care au achiziţionat cele mai multe bilete.

Aceste cifre bune dau mai multă greutate candidaturii lui Gianni Infantino pentru realegerea sa în funcţia de conducător al FIFA, în martie 2023.

Liderul italo-elveţian al FIFA mai spus că anul acesta vor fi anunţate noi reguli care reglementează agenţii de jucători şi şi-a exprimat dorinţa de a vedea mai multe meciuri între echipele naţionale din diferite regiuni, precum şi o Cupă Mondială mai mare.

Stiri recente

FC Rapid a învins FC Voluntari, scor 4-1. Dugandzic, hattrick și a devenit golgeterul Superligii

FC Rapid a învins, acasă, scor 4-1, pe FC Voluntari, în etapa a XXIV-a din Superligă. Marko Dugandzic a...