Novak Djokovic: „Mă văd în continuare cel mai bun jucător din lume”

Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor pentru a şasea oară în carieră și a declarat că se consideră în continuare cel mai bun.

Djokovic a luat un cec de 4.74 milioane de dolari, cel mai mare din istoria tenisului, pentru victoria de la Turneul Campionilor.

Sârbul l-a egalat pe Roger Federer ca număr de trofee cucerite la competiţia de final de sezon din circuitul ATP (6) și a făcut totodată un salt de trei locuri în clasamentul mondial. Acum e pe locul cinci ATP.

Novak Djokovic: „Mă văd în continuare cel mai bun jucător din lume”

Întrebat, la conferinţa de presă de la finalul meciului câştigat în faţa norvegianului Casper Ruud (7-5, 6-3), dacă este cel mai bun jucător din lume, Novak Djokovic a răspuns: “Nu, eu sunt al cincilea. Săptămâna acesta, probabil că am fost. Dar clasamentul este cel care spune cine a avut cel mai bun sezon, iar (Carlos) Alcaraz este numărul unu. Acestea fiind spuse, în adâncul meu mă văd în continuare cel mai bun jucător din lume. Este mentalitatea mea. Oricine se află de cealaltă parte a fileului, indiferent de suprafaţă, indiferent de anotimp, este întotdeauna la fel. Ambiţiile mele sunt cele mai mari. Aşa am ajuns unde sunt astăzi, la 35 de ani, ţinând în mâini unul dintre cele mai mari trofee ale sportului nostru. Sunt motivat, mă simt bine în corpul meu, am grijă de mine. Şi cât timp voi avea această flacără în mine, voi face totul pentru a lupta împotriva tinerilor, pentru a câştiga cele mai mari trofee”.

Djokovic a recunoscut, totodată, că “a suferit” la meciul cu rusul Daniil Medvedev, în ultimul său meci din grupă. “A fost fără îndoială cel mai dificil meci al săptămânii, din punct de vedere fizic. M-am chinuit să-mi revin şi săi fiu cu adevărat pregătit să joc semifinala (cu americanul Taylor Fritz), la mai puţin de 24 de ore mai târziu. Dar ce să spun? Am un fizioterapeut excelent, o echipă superbă. Rutinele mele de recuperare funcţionează foarte bine. Limitele, de cele mai multe ori, există doar în cap. E o luptă interioară cu tine însuţi, împotriva unei voci mici care spune: ‘Nu mai suporţi, eşti obosit’. Trebuie să hrăneşti mica voce pozitivă, astfel încât să devină mai puternică decât cea negativă. Este atât de simplu, dar este mai uşor de spus decât de făcut. E în inimă, în cap. Pe mine, ceea ce mă motivează este foamea de victorii, pasiunea mea pentru tenis. Nu am nicio problemă să o spun, am cele mai mari obiective, vreau să fiu cel mai bun, vreau să câştig toate turneele. Nu cred că este o lipsă de modestie. Cred că este important să respecţi pe toată lumea, dar trebuie să ai încredere în tine şi nu văd nimic rău în asta”, a mai spus jucătorul sârb.

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...