Te asteptam si pe retelel sociale

Sport Fashion

Carne de balenă la saramură, specialitate gătită de bucătarii români la hotelul naționalei

 Trei bucătari din Băilești lucrează de 10 ani pentru cel mai bun hotel din capitala nordică insulelor Feroe, Torshavn, acolo unde sunt cantonați jucătorii naționalei.

Frații Petrișor și Florin Ștefănescu, alături de soția lui Florin, Ioana, gătesc aici și sunt foarte mulțumiți de jobul pe care îl au.  Cei doi bărbați sunt verișorii lui Nicolae Zamfir, fostul jucător al Universității Craiova, stabilit înaintea lor în Insulele Feroe.

“Vom fi în tribune la meciul de sâmbătă, am fost și la cel din 2015, când s-a obținut calificarea la Euro 2016!”, a spus Florin, pentru frf.ro, el fiind fost junior al Universității Craiova înainte să aleagă o carieră în bucătărie.

Cei trei ne-au dezvăluit și câteva dintre specialitățile pe care le pregătesc: “Se mănâncă multă carne de oaie, vită și pește. Ceva inedit? Carne de  balenă pusă la saramură cu puțin pește uscat deasupra!”.