Te asteptam si pe retelel sociale

Business

Bicicleta eliptică, o modalitate eficientă de a face sport acasă

Tot mai multe persoane sunt interesate, în special din lipsa timpului, care de multe ori nu ne permite să ieșim să facem sport în aer liber sau la sala de fitness, să își echipeze propria locuință cu echipamente de fitness cât mai eficiente. Oferta este variată, dar profesioniștii din domeniu ne recomandă ca primă alegere un aparat deosebit de eficient – bicicleta eliptică. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest aparat, bicicleta eliptică combină două activități deosebit de apreciate de către cei care fac sport – alergatul și mersul pe bicicletă. Poate că nu ați văzut foarte multe persoane folosind o bicicletă eliptică în aer liber – în parc sau pe stradă – însă acest tip de bicicletă a urcat deosebit de repede în preferințele celor care aleg să facă sport în intimitatea locuinței personale – cel mai frecvent, este prima alegere pentru cei care încep să își transforme spațiul liber într-o mică sală de fitness.

Motivul este evident – acest tip de bicicletă arde caloriile mai repede decât o bicicletă convențională, având și beneficiul unei mișcări mai naturale a corpului, fiind solicitate mai puțin zone ale corpului pe care dorim să le protejăm, cum ar fi genunchii. Așadar, cei care vor să slăbească eficient, unul dintre cele mai comune motive pentru care persoanele se apucă să facă sport, preferă acest aparat în dauna benzii de alergare sau a bicicletei clasice. Ținând cont de faptul că un antrenament cu o bicicletă eliptică aduce beneficii și mai multor grupe de mușchi, dar și de eficiența cardio, instructorii din domeniu ne recomandă achiziția unui astfel de produs, în special dacă nu am mai făcut sport până acum sau dacă a trecut o perioadă lungă de când am frecventat sala de fitness.

Ești hotărât să achiziționezi un astfel de aparat pentru a te menține în formă? Există câteva criterii care te ajută cum sa alegi bicicleta eliptică perfectă pentru nevoile tale de antrenament. În primul rând, prețurile pentru o bicicletă eliptică pe care o putem instala cu ușurință în spațiul liber din propria locuință începe de la câteva sute de lei, în timp ce modelele de înaltă performanță, recomandate sportivilor foarte bine pregătiți, pot ajunge și la sume care depășesc câteva mii de lei. Bicicletele eliptice sunt clasificate, în primul rând, după așezarea motorului. Produsele mai accesibile au motorul în față, în timp ce produsele care asigură un confort mai ridicat au motorul fie pe centru, fie în spatele aparatului. Alegând unul dintre cele trei modele, mergem mai departe și luăm în calcul detaliile care variază în funcție de nevoile sau de preferințele noastre personale, cum ar fi greutatea maximă suportată, funcțiile de antrenament, rezistența, dimensiunea display-ului și informațiile afișate pe acesta.

De asemenea, dacă vrei ca antrenamentul tău să aibă o eficiență maximă, consultă un instructor de fitness, dar și un nutriționist. Specialiștii te pot ajuta să obții maxim din efortul tău și să îți îndeplinești obiectivele în cel mai scurt timp.