Acasa Sporturi Cât a câștigat Sorana Cîrstea pentru accederea în optimi la Australian Open

Cât a câștigat Sorana Cîrstea pentru accederea în optimi la Australian Open

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open, după ce a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-3, de Garbine Muguruza (Spania).

Sorana (26 ani, locul 78 WTA) va fi recompensată cu un cec în valoare de 220.000 dolari australieni și 240 de puncte WTA, după ce a acces în premieră în această fază la acest turneu de Mare Șlem. Reprezentanta Românei reușise anterior două calificări în turul al treilea la Melbourne, cu ocazia edițiilor din 2012 și 2013. Cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam pentru Sorana Cîrstea este sfertul de finală din 2009, de la Roland Garros.

Vlad Andrei Dancu s-a calificat în turul doi la Australian Open, după ce l-a învins pe belgianul Zizou Bergs (Belgia), scor 7-5, 7-5, într-o oră şi 34 de minute.

În faza următoare, Vlad Andrei Dancu îl va întâlni pe francezul Corentin Moutet, cap de serie numărul 5.

Dancu va juca şi la dublu alături de francezul Maxence Broville, împotriva perechii australiene Anthony Popyrin/Campbell Salmon.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Olanda) a fost învinsă de cuplul Marc Polmans/Andrew Whittington (Australia), scor 7-6 (5), 7-6 (5), într-o oră şi 43 de minute, în optimi la Australian Open.

Cuplul Florin Mergea/Dominic Inglot (Marea Britanie) a pierdut în faţa perechii franceze Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cap de serie 1, scor 6-2, 5-7, 2-6, în două ore şi două minute. Premiul pentru participarea în optimi este de 40.000 de dolari australieni.