Wayne Rooney dezvăluie promisiunea pe care i-a făcut-o lui Cristiano Ronaldo după eliminarea de la Cupa Mondială 2006

Wayne Rooney dezvăluie promisiunea pe care i-a făcut-o lui Cristiano Ronaldo după eliminarea de la Cupa Mondială 2006

Fostul atacant Wayne Rooney a dezvăluit promisiunea pe care i-a făcut-o lui Cristiano Ronaldo după ce a fost eliminat în timpul meciului Anglia – Portugalia de la Cupa Mondială din 2006.

 

Eliminarea lui Rooney a fost unul dintre episoadele care au marcat acea ediție a Cupei Mondiale. Atacantul l-a călcat pe Carvalho și a primit cartonaș roșu, dar un rol l-a avut și Cristiano Ronaldo, colegul său de la Manchester United din acel moment, care a venit și a făcut presiuni pentru ca acesta să fie eliminat.

 

Ulterior, Ronaldo a fost surprins cum făcea cu ochiul spre banca de rezerve, semn că totul ar fi fost exagerat. Iar imaginile au stârnit furia britanicilor la acel moment. La 16 ani distanță de la acel moment, Rooney a dezvăluit în documentarul său ce a discutat cu Ronaldo după meci.

 

“Îmi amintesc că am vorbit cu Ronaldo și i-am spus ‘Acest moment va fi intens mediatizat, dar nu am nicio problemă cu ce ați făcut. Să ne pregătim să câștigam Premier League. Cred că a fost ușurat. Alți jucători ar fi avut o problemă cu el, dar eu nu am avut. M-am concentrat pe Manchester United”, a spus Rooney.

 

VIDEO AICI: 

Cât privește incidentul, Rooney spune că nu știe dacă și-a dorit să-l calce sau nu pe Carvalho. “Încă nu știu cum arbitrul nu a fluierat mai devreme. Și încă nu știu nici până în ziua de astăzi dacă totul a fost intenționat sau nu. Nu știu, nu aș putea să spun. Capul mi s-a încețoșat complet. Nu știu dacă am intenționat să-l calc sau m-am lovit de el accidental. În vestiar am spart câteva lucruri când am intrat. M-am gândit că orice s-ar întâmpla e vina mea. Daca băteam, ratam semifinala și eventual finala, iar dacă eram eliminați era vina mea”, a completat Rooney, citat de publicația Mirror.

 

Ulterior, Rooney și Ronaldo au avut un sezon bun la Manchester United, cu un total de 31 de goluri și au reușit să câștige titlul în sezonul 2006/2007.

 

Wayne Rooney, un caracter aparte

 

Eliminarea suferită în meciul de la Cupa Mondială din 2006 este doar unul dintre episoadele de acest gen din carieră. El a fost un fotbalist sclipitor, dar s-a bucurat din plin și de viață, având un caracter temperamental. I-a plăcut distracția și a fost surprins adesea și la jocuri de cazino, acolo unde mergea de multe ori după meciuri. Într-un interviu, Rooney a dezvăluit că pasiunea pentru cazinouri a avut-o încă de la începutul carierei și susținea că reușea să îl destindă.

 

În plus, Wayne Rooney a ținut capul de afiș și prin prisma mașinilor pe care le conducea. A avut atât modele de lux precum Bentley Continental GT, dar și BMW i8 ori mașini ceva mai ieftine precum Range Rover Evoque. El a promovat și câteva branduri auto în ultimii ani.

 

VIDEO AICI: 

Rooney s-a retras din carieră în 2021 în tricoul echipei britanice Derby County. De altfel, între 2020 și 2022 a fost și antrenor la această grupare. Din 2022 a preluat o grupare din SUA, D.C. United, la care este antrenor principal. Fostul atacant s-a remarcat ca jucător în tricoul lui Manchester United, pentru care a strâns 393 de meciuri și 183 de goluri în Premier League. A mai jucat și pentru Everton, D.C. United și Derby County. Pentru echipa națională a Angliei are 53 de goluri în 120 de meciuri.

 

Ajuns la 36 de ani, Rooney este protagonistul unui documentar realizat de Amazon Prime, în care face o mulțime de dezvăluiri din impresionanta sa carieră, în care a câștigat atât titlul cât și Champions League.

Stiri recente

Răzvan Lucescu a câștigat cu PAOK Salonic campionatul în Grecia. Ce a spus antrenorul român

PAOK Salonic, echipa unde antrenează Răzvan Lucescu, e campioana Greciei. Trupa românului a câștigat cu 2-1 partida cu Aris. PAOK...