Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

UEFA a anulat meciul România – Norvegia!

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, sâmbătă seară, că meciul primei reprezentative cu Norvegia, care era programat duminică, în grupele Ligii Naţiunilor, nu se va mai disputa.

“UEFA ne-a informat că în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”, se arată pe site-ul FRF.

Vineri, federaţia norvegiană anunţa că fundaşul Omar Elabdellaoui a fost testat pozitiv cu coronavirus. El a fost izolat în cantonament şi antrenamentul de vineri al norvegienilor a fost anulat.

Consecinţele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA. Astfel, dacă partida nu poate fi reprogramată, federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA

Sâmbătă, când lotul Norvegiei ar fi trebuit să facă deplasarea în România, delegaţia a fost blocată la Oslo, autorităţile norvegiene hotărând să nu permită ieşirea jucătorilor şi stafului din ţară. Jucătorii au redactat o scrisoare deschisă către autorităţile de la Oslo, însă fără succes. „Meciul care ar trebui să se joace în România ar fi ilegal în Norvegia. Călătoria în România ar fi într-o zonă gri, din punct de vedere legal. Sâmbătă dimineaţă a venit mesajul că echipei naţionale nu i se va permite să părăsească ţara pentru a juca împotriva României şi Austriei în Liga Naţiunilor. Motivul este testul corona pozitiv al căpitanului echipei naţionale Omar Elabdellaoui, conform căruia restul echipei se află în carantină şi, prin urmare, trebuie să respecte normele norvegiene de carantină”, a spus Bent Hoie, Ministrul Sănătăţii din Norvegia, potrivit TV2.

Meciul România – Norvegia era programat duminică, la ora 21.45, pe Arena Naţională.