Strategia de pariuri live care i-a cucerit pe români în timp de pandemie

Mulți pariori preferă să joace exclusiv live datorită avantajelor pe care le oferă acest tip de pariuri. Există și numeroase strategii care se aplică exclusiv pe „live-uri”. Fiecare le poate proba și poate decide care dintre ele se potrivește cel mai bine cu stilul său de joc.

Unii joacă mai multe bilete pe rezultat final, alții pe goluri marcate, alții pe cornere, alții pe cartonașe ș.a.m.d. Pariurile pe evenimente aflate în desfășurare sunt pretabile pentru orice piață, prin prisma fluctuației cotelor.

Principiul este unul cât se poate de simplu: pe măsură ce minutele trec, cotele pentru producerea unor anumite evenimente cresc, indiferent de ce se întâmplă pe teren. Se luăm ca exemplu un pariu pe total goluri. Dacă selecția „peste 1.5 goluri” are cota 1.40 înainte de fluierul de start, este foarte posibil să se mizeze pe ea la cota 1.50 după 10-15 minute de joc.

Pe baza acestui raționament a fost construită o strategie care aduce profit celor care știu să „judece” un joc. Diferența între 1.40 și 1.50 pare mică, dar gândiți-vă la cazul unui parior constant, care plasează și câte trei bilete pe zi. Într-o lună, înseamnă 90 de pariuri jucate.

Potențial mai mare cu aproximativ aceleași riscuri asumate

Se facem o simulare și să spunem că toate biletele au miza 10 lei, iar 70 dintre ele sunt câștigătoare. Cele 20 necâștigătoare înseamnă din start o pierdere de 200 de lei. Pentru cota de 1.40, cele 70 de bilete „verzi” înseamnă un profit de 280 de lei. Pentru cota 1.50, profitul este de 350 de lei. Diferența de profit este de 70 de lei. Sunt bani în plus, obținuți în urma aceluiași risc, presupus de selecția „peste 1.5 goluri”.

În pandemie, când pariurile sportive au rămas una dintre puținele distracții la îndemână, tot mai mulți români s-au concentrat pe această strategie. Principala dificultate constă în alegerea meciurilor potrivite. Celor care pariau în mod obișnuit pe goluri marcate le este mai ușor, pentru că știu exact pe ce să se bazeze.

Sunt urmați câțiva pași principali:

  1. Sunt alese ligile în care se înscrie un număr moderat spre mare de goluri. Statisticile pot fi găsite pe site-urile de rezultate pariuri sportive. De ce nu ligile cu cea mai mare medie de goluri marcate per meci? Pentru că evenimentele din acele competiții vor avea cote foarte mici pentru selecția „peste 1.5 goluri”.

Dintre ligile mai importante, în această categorie se încadrează Italia Serie A (3 goluri/meci în sezonul 2020-2021), Spania Primera Division (2.98 goluri/meci), Germania 2. Bundesliga (2.87 goluri/meci), Danemarca Superligaen (2.8 goluri/meci), Australia A-League (2.96 goluri/meci).

Sunt de evitat competiții precum Armenia 1.Division (3.6 goluri/meci) sau Ecuador Serie A (3.5 goluri/meci), pentru că riscul este mai mare în comparație cu ce cote sunt oferite de agențiile de pariuri sportive online.

  1. Sunt alese echipele cele mai potrivite pentru un asemenea pariu, analizându-se cu atenție și răbdare statistica. Sunt de urmărit următorii indicatori:
  • numărul de goluri înscrise în ultimele cinci meciuri jucate de fiecare echipă în acea competiție;
  • numărul de goluri înscrise în ultimele cinci meciuri jucate pe teren propriu de echipa gazdă;
  • numărul de goluri înscrise în ultimele cinci meciuri jucate în deplasare de echipa oaspete;
  • numărul de goluri înscrise în ultimele cinci meciuri directe pe terenul pe care urmează să se joace partida pe care se pariază.

Este de pariat pe confruntările în care sunt implicate echipe cu ofensive puternice. Dacă joacă două echipe care de obicei iau multe goluri, dar nu dau, acea partidă este de evitat.

  1. Sunt analizate meciurile. Statistica are o pondere semnificativă în luarea unei decizii, dar trebuie ținut cont și de alți factori. De exemplu, dacă lipsesc jucători ofensivi, șansele de reușită scad. În schimb, este cu atât mai indicat pariul dacă sunt suspendați sau accidentați din rândul fundașilor titulari.

De asemenea, pentru pariurile pe total goluri este foarte importantă starea suprafeței de joc. Un gazon îmbibat cu apă favorizează echipele care se apără, în timp ce un teren în stare perfectă ajută echipele care construiesc acțiuni ofensive. Se poate vedea din statistici: în anotimpurile reci se înscriu mai puține goluri decât vara, în cadrul aceleiași competiții.

  1. Este urmărit începutul meciului. Pe lângă creșterea cotelor, un alt avantaj important al „live-urilor” este că pariorul are șansa să vadă cum decurge jocul. După 10-15 minute, un „ochi format” își poate da seama dacă sunt șanse să se înscrie mai multe goluri, în conformitate cu așteptările pre-meci, sau, din contră, dacă antrenorii sunt mai precauți decât în meciurile anterioare.

Dacă fiecare pas este parcurs corect, atunci această strategie a pariurilor live pe selecția „peste 1.5 goluri” nu are cum să dea greș pe termen lung.

Stiri recente

Universitatea Craiova – FCU 1948 Craiova, scor 2-1. Toate golurile, marcate din penalti. Partida, întreruptă 10 minute

Universitatea Craiova a învins-o, scor 2-1, pe FCU 1948 Craiova, într-un meci din etapa a patra a Superligii. Toate...