SPECIAL / Dilema lui Oli

0
95

Ca să treacă de cea mai bună formaţie din lume, conform clasamentului mondial al cluburilor, Olăroiu va schimba registrul tactic

FC Sevilla este una dintre principalele candidate la titlu în Spania şi deţinătoarea Cupei UEFA. Scenariul din urmă cu doi ani se repetă. Atunci Steaua juca o dublă manşă de foc cu Valencia, cîştigătoarea titlului în Spania şi a Cupei UEFA în 2004. Problema este că Valencia din acel an era în degringoladă, în timp ce Sevilla trage tare în campionat şi, vom vedea, în Cupa UEFA. Ultimii doi ani au adus multe împliniri pe plan european Stelei. A întîlnit trei formaţii spaniole extrem de puternice: Valencia, Betis Sevilla şi Real Madrid. Dacă în faţa Realului nu putea emite foarte mari pretenţii, în schimb, Steaua a trecut neaşteptat de primele două. Cristea şi Nicoliţă au fost artizanii victoriei. în timp ce primul nu mai joacă la Steaua, cel de-al doilea este într-o vădită scădere de formă. Care talent individual al Stelei ar putea ieşi la rampă în dubla manşă cu echipa lui Juande Ramos? Cine spunea că Dică este indispensabil s-a înşelat, pentru că, iată, Olăroiu se vede nevoit să schimbe tactica pentru următoarele meciuri.

Toul pe cartea atacului

în amicalele din turneul de pregătire italian, Oli a apelat în majoritatea meciurilor la un sistem 4-3-3 surprinzător de ofensiv, cu Thereau, Nicoliţă şi Gigel Coman în avanposturi. Noua achiziţie a Stelei, Marius Croitoru, nu a convins încă, poate şi din cauza sistemului cu doar trei mijlocaşi. Obişnuit să joace în spatele vîrfurilor, fostul vasluian nu va face parte dintr-un mijloc format din Rădoi, Ovidiu Petre şi Cristocea. Steaua contează astfel mai mult pe atac, dar se descoperă în apărare. Intenţia lui Oli este de a crea un pressing sufocant şi de a tăia de la rădăcină atacurile spaniolilor, purtate în mare parte pe benzi, acolo unde Jesus Navas şi Daniel Alves fac legea. Primul este unul dintre talentele spaniole ale momentului şi se evidenţiază prin viteză şi tehnică în regim de viteză. Brazilianul este cel mai bun fundaş dreapta din Spania şi excelează la capitolul ofensiv şi al executării loviturilor libere.

Continuarea in Kicker Sportmagazin de luni, 12 februarie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here