Simona – pe tabloul principal, echipele – tot chinul preliminar

(de Mihai Igiroșanu)

Săptămâna abia a început, iar sportul românesc are același griji, cam în aceleași zone de interes. Diferența semnificativă este reprezentată de nivel. Singurul punct comun îl reprezintă starea meteorologică, mai exact soarele dogoritor sau canicula.

Eroii sunt Simona Halep și cei care compun și conduc echipele românești de club care se chinuie prin nesfârșitele tururi preliminare ale celei mai puțin valoroase competiții europene. Ca să acordăm importanța cuvenită nivelul cel mai ridicat, începem cu fostul număr 1 mondial și fosta campioană de Roland Garros și Wimbledon.

Simona Halep a câștigat clar în primul tur al Mastersului de la Toronto, 6-0, 6-2 cu Donna Vekic, iar în turul următor va evolua împotriva chinezoaicei Shuai Zhang sau a moldovencei de peste Prut adoptată de Spania, Cristina Bucșa. După problemele de sănătate care au forțat-o să abandoneze săptămâna trecută, în optimile de la Washington, Simona încearcă să reînnoade, treptat, o serie de performanțe înalte.

În schimb, după o manșă-tur cu rezultate mai degrabă dezamăgitoare, echipele românești de fotbal speră la o seară de joi plină de succes în turul 3 preliminar al Conference League. În ordinea firească bazată pe rezultate și prestațiile din tur, cel mai ușor pare pentru FCSB, care s-a impus cu 1-0 în Slovacia, la Dunajska Streda.

Campioana CFR Cluj pare favorită în returul din Gruia contra bielorușilor de la Soligorsk, dar după un 0-0 echilibrat pe terenul neutru din Turcia lucrurile pot fi complicate. Pe “Oblemenco”, Craiova pleacă de la un 0-1 meritat din plin după o evoluție extrem de searbădă în turul disputat tot pe teren neutru, în Polonia, cu o o echipă ucraineană Zorya Luhansk fără meciuri oficiale în picioare și cu lotul subțiat de frica invaziei rusești.

În fine, aproape fără șanse reale după un categoric 1-3 în tur, acasă, la Sfântul Gheorghe, Sepsi s-ar putea califica în play-off doar printr-o minune pe terenul suedezilor de la Djurgardens. Cam acestea ar fi bornele concrete ale săptămânii.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...