S-a înfiinţat Divizia de Salsa şi Bachata – campionii naționali vor reprezenta România la CM

În data de 2 martie, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov, s-a desfăşurat a treia ediţie a Campionatului Naţional de Salsa şi Bachata, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Un eveniment de importanţă considerabilă,  competiţia s-a concretizat cu înfiinţarea „Diviziei de Salsa şi Bachata” ca formă organizatorică de afiliere la Federaţia Română de Dans Sportiv,  prin alegerea membrilor constituenţi ai forului de conducere.

Campionatul a încorporat un număr impresionant de participanţi din toate colţurile ţării. Nu mai puţin de 46 de perechi s-au întrecut în competiţia de Bachata şi 36 de perechi în cea de Salsa.

Ca desfăşurare, competiţia a avut un caracter mixt. În lipsa unui sistem de evidenţă şi clasificare valorică a sportivilor, au concurat împreună atât instructori cu experienţă, cât şi dansatori începători sau avansaţi. Aşasar, pentru un arbitraj echitabil, departajarea s-a efectuat după prima rundă: cele mai bune 12 perechi s-au desprins de masa concurenţilor, calificându-se în semifinalele şi finalele competiţiei de Grand Open, iar următoarele perechi s-au întrecut, mai departe, la secţiunile Bachata Open şi Salsa Open.

Campioni ai României au fost desemnaţi ocupanţii locului I al categoriilor de Grand Open Salsa (Vlad Laurian Dumitrescu – Lavinia Toma Dumitrescu, membri ai Clubului „Deco Dance” Bucureşti) şi, respectiv, Grand Open Bachata (Răşinariu Ioan Adrian-Ivan Alexandra, reprezentând Clubul „Mirajul Dansului” Sibiu). Pe lângă distincţia primită, campionii au câştigat binemeritatul drept de a reprezenta România pe plan internaţional, la Campionatul Mondial.

FOTO: Liviu Reti

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...