România poate găzdui Euro 2026 la handbal feminin! Câți bani dă Guvernul

Guvernul României alocă 25 de milioane de lei pentru ca România să poată găzdui Euro 2026. Turneul s-ar putea desfășura în București, Pitești, Cluj-Napoca și Bistrița.

Este și varianta ca Euro 2026 să fie organizat de România și Slovacia, dar fazele finale s-ar disputa în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca.

„MEMORANDUM cu tema: Aprobarea organizării şi sprijin financiar pentru Campionatul European de Handbal (handbal feminin) – EURO 2026

Guvernul sprijină organizarea Campionatului European de Handbal – EURO 2026 – handbal feminin și are în vedere acordarea unui sprijin financiar în valoare de până la 25 milioane lei pentru asigurarea condițiilor necesare organizării acestui eveniment sportiv la standarde internaționale.

Organizarea acestei competiții de amploare, la care ar urma să participe 23 de națiuni, contribuie la promovarea sportului și performanțelor realizate de România în rândul țărilor dezvoltate din punct de vedere handbalistic și reprezintă o confirmare a capacității organizatorice a Agenției Naționale pentru Sport și a Federației Române de Handbal.

Ultimul campionatul european de handbal a fost găzduit de România în urmă cu 26 de ani (n.r. în 2000), la București și Râmnicul Vâlcea, cu participarea a 12 echipe” arată Guvernul României.

Stiri recente

Danemarca – România, scor 39-23, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial

Naţionala României a pierdut , la Herning, în ultimul meci din grupa E a Campionatului Mondial, cu Danemarca, scor...