Puțin din vechea Sorana, dar orizontul e senin

Puțin din vechea Sorana, dar orizontul e senin – Editorial de Mihai Igiroșanu

Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinalele de la Miami, pierzând în minimum de seturi (5-7,4-6) în fața Petrei Kvitova.

După “sfertul” reușit la celălalt mare turneu din Florida, Indian Wells, unde a cedat în fața liderei mondiale Iga Swiatek, jucătoarea născută la Târgoviște a dat aseară unele semne (puține, dar ferme, din păcate!) care le-au amintit specialiștilor tenisului de Sorana din trecutul nu foarte îndepărtat.

Mai exact, Cîrstea a condus tactic și mental primul set, până la 5-2, a ratat două mingi de set, după care s-a prăbușit destul de zgomotos.

Au reapărut ieșirile nervoase, mici frustrări, gesturi necontrolate (primele, în cazul noii relații profesionale) în direcția antrenorului Johansson, dar și momentele de joc în care a cedat foarte ușor, evident, puncte ușoare.

Adică exact tabloul care părea să o irosească din punct de vedere al carierei pe una dintre cele mai înzestrate jucătoare din România!

În mod firesc, a pierdut, culmea, meciul împotriva celei mai puțin cotate jucătoare de pe lista celor întâlnite la cele două turnee americane!

Kvitova a profitat din plin de slăbiciunile reapărute în mentalul Soranei, care chiar a recunoscut după meci că “n-am reușit să mai fiu lucidă”, iar astfel s-a ratat un moment extrem de frumos pentru tenisului românesc.

Totuși, Sorana Cîrstea pare o jucătoare recâștigată pentru sportul românesc și poate să ne ofere și să-și ofere un final superb de carieră. O vrem pe noua Sorana și uitată pe vechea Sorana!

Stiri recente

Dani Coman a demisionat de la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunţat că Dani Coman a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al clubului. “Dragi sibieni, pentru mine...