Paritatea premiilor între bărbaţi şi femei la turneele mari până în 2023

WTA vrea să introducă evenimente în comun cu ATP, ceea ce va duce în cele din urmă la paritate în ceea ce priveşte premiile în bani între bărbaţi şi femei în următorii 10 ani.

Planul este ca jucătoarele cele mai bune să concureze în mod regulat în competiţii de nivel înalt de tip WTA 1000 şi WTA 500, care vor fi combinate cu evenimente masculine de acelaşi nivel.

Aceste competiţii ar urma să aibă premii în bani egale până în 2027, în timp ce evenimentele de o săptămână care nu sunt combinate ar urma să ajungă la paritate până în 2033.

WTA intenţionează să mărească numărul de turnee de nivel 1000 la 10, dintre care mai multe se vor desfăşura pe parcursul a două săptămâni, cu un număr mai mare de participanţi, aşa cum se întâmplă deja la Miami şi Indian Wells.

Roma a făcut pasul anul acesta, Madrid şi Beijing vor face acelaşi lucru în 2024, Cincinnati şi Montreal în 2025 pentru ca în 2027 să se ajungă la acelaşi nivel de premii.

Alte evenimente WTA 1000 vor fi turneele de o săptămână de la Doha şi Dubai, din luna februarie şi într-un loc care urmează să fie stabilit în octombrie, cu premii egale până în zece ani.

Numărul evenimentelor de categoria 500 va creşte la 17, cu etape la Tokyo, Brisbane, Charleston, San Diego, Washington, Seul, Berlin, Adelaide, Abu Dhabi, Eastbourne, Monterrey, Strasbourg, Zhengzhou şi Stuttgart, precum şi la Cupa United şi două evenimente în locuri neanunţate.

Stiri recente

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA Parma Ladies Open

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA 125 Parma Ladies Open, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna...