Parastasele sau mesele de pomenire

 

Un om caruia ii este foame si i se intinde o bucata de paine va aprecia mult timp gestul salvator. La fel de important este gestul de a oferi cuiva un pahar cu apa rece, cand buzele s-au uscat de sete.

Cand intervin in discutie parastasele apartinatorul sa aiba in mintea sa urmatoarea imagine: defunctul a venit de la drum lung. Este sfarsit  de oboseala, de foame si de sete. Cu priviri rugatoare el cere sa fie asezat la masa si sa i se aduca o cana plina cu apa.

Ce inima sa aiba cineva sa ii spuna sa plece? Se spune ca sufletul unei persoane rataceste mult timp prin locurile in care a trait si are nevoie de hrana si de apa.

Pachetelele cu mancare, sticla cu apa sunt oferite celor care vin la inmormantare in memoria celui care pleaca. Este ca si cum cei iubitori si atenti care au ramas acasa pregatesc ce este mai bun de mancare, sa ii ofere celui care pleaca in lunga calatorie mancare pentru drum.

Legea ospitalitatii spune ca o gazda nu trebuie sa lase pe cineva sa plece din casa lui fara mancare si o sticla de apa.

Participarea la inmormantare este o forma de gazduire, vizita a fost facuta in cel mai greu moment al zilei.

Este atat de bine ca familia indurerata nu se trezeste singura langa sicriu! Durerea ar fi dublata de singuratate. Oamenii care vin ii demonstreaza omului caruia i se pare ca a pierdut totul ca nu este singur in fata nenorocirii. In momentele dramatice, el este inconjurat de oameni si fata de gestul lor trebuie sa fie recunoscator.

Parastasele dupa inmormantare trebuie sa aiba loc. In ciuda pandemiei, a mortii, ele vor mentine treaza memoria decedatului.

In prezent, inmormantarile sunt restranse. In afara familiei participa cei care simt cu adevarat pierderea, de aceea nu este admis sa plece de la cimitir fara sa primeasca un pachet simbolic.

Si familia se poate reuni in jurul mesei de pomenire, fiindca viata ii desparte pe cei dragi si ei se reunesc numai la nunti, la botezuri si la inmormantari.

Parastasele trebuie sa fie facute cu oameni cunoscuti, oameni care l-au cunoscut pe defunct, fiindca este ca o masa data in cinstea acestuia. La parastase sunt evocate faptele lui bune care nu se pot sterge niciodata din memorie. Binele facut va fi evocat de cel care a ramas cu recunostinta in suflet.

Funerare.ro are o oferta diversificata si flexibila pentru cei care doresc sa organizeze parastase.

Diversificata, in sensul ca exista si hrana de post si mancare de dulce.  Perioadele de post se cuvine sa fie marcate prin mancare adecvata si in pachetelele ce vor fi impartite. Alimentele de post nu sunt mai ieftine decat cele de dulce. Uneori sunt mai scumpe, dar credinta oamenilor trebuie sa fie respectate.

Parastasele pot fi organizate cu bugetul de care dispune apartinatorul pentru ca poate configura pachetelul cu mancare ce va fi livrat la comanda.

Preturile sunt accesibile, iar lumea va fi pe deplin multumita. Cel mai multumit va fi apartinatorul, stiind ca a facut tot ce se cuvine in memoria defunctului.

Aceasta firma de pompe funebre are experienta si a reusit sa organizeze mii de inmormantari decente. Lumea are numai cuvinte de lauda la adresa acestei firme referitor la toate serviciile pe care le ofera.

Pozele de pe site arata faptul ca si prezentarea produselor este facuta cu mare arta si ca persoanele care primesc pachetelele consuma cu placere alimentele.

Numai pe site-ul acestei firme pozele sunt asezate asa de frumos si serviciile prezentate convingator.

Aici, persoanele indoliate isi dau seama ca gasesc tot sprijinul de care au nevoie sa ofere trupului lipsit de viata ingrijirea necesara, iar celor care au venit sa il conduca pe ultimul drum alimente sanatoase.

Sunt disponibile si coroane din flori naturale grozav de frumoase care pot alunga tristetea si demonstra public cat de mult a fost apreciat cel care a trecut dincolo de hotarele vietii.

Nu este bine sa plateasca apartinatorul la o manastire pentru organizarea parastasului, ci trebuie sa aleaga alimentele personal si sa imparta oamenilor cu mana lui mancarea in memoria celui drag!

Toate darurile de ramas bun trebuie sa fie fara pereche, fiindca sunt ultimele. Acum, oamenii moderni nu mai au timp sa pregatesca mancarea si coliva si nu mai au nici voie sa intinda mese mari in memoria celor care au decedat.

Cel putin sa le ofere un pachet cu mancare celor cunoscuti si sa se ia ingrijoararea acesta din suflet.

Apartinatorii care sunt activi si se implica in alegerea sicriului, a coroanelor, a  serviciilor de infrumusetare a defunctului si a felurilor de mancare demonstreaza cat de mult l-au iubit.

Datoria indeplinita aduce multumire si liniste in suflet.

Acum familia indurerata are un sprijin cu experienta care contribuie decisiv la indeplinirea datoriei sacre.

Cine pleaca pe drumul fara intoarcere nu ia nimic in sicriu, dar apartinatorii ar trebui ca in memoria lui sa dea ce este mai bun celor care l-au cunoscut si respectat.

Viata si moartea isi urmeaza cursul, iar oamenii care mor nu fac altceva decat sa se odihneasca putin. Sufletele lor ii vegheaza pe cei dragi dintre stele si zambesc cu multumire, vazand sicriele acoperite de flori, pachetelele cu mancare, lumea venita sa ii conduca pe ultimul drum, mormantul bine ingrijit, ghivecele cu flori si lumanarile aprinse de pe mormant.

Parastase bogate, cu mancare proaspata, buna si destula organizeaza Funerare.ro, iar multumirea apartinatorilor ajunge pana la sufletele celor plecati.

 

 

 

Stiri recente

Cozmiuc şi Bejan, medalie de aur la dublu rame la CM de canotaj

Echipajul de dublu rame (M2-), compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a cucerit medalia de aur la CM...