Cum a reușit Andorra să intre în istoria Australian Open

Andorra este un stat micuț, cu doar 77.000 de locuitori, situat la granița dintre Franța și Spania. La nivel de sport, Andorra nu a ridicat niciodată pretenții, fiind o prezență palidă la toate competițiile, la care a participat, indiferent de disciplină. Și totuși, în 2020, Andorra a dat lovitura, și nu oricum.

Micuța JIMENEZ KASINTSEVA, născută pe 5 august 2005 a câștigat Australian Open, la junioare. Sportiva de numai 14 ani a ridicat drapelul țării sale pe cel mai înalt catarg la Melbourne, deși în Andorra nu există decât un teren de tenis indoor. Kasinteva a trecut cu 5-7, 6-2, 6-2 de Weronika Baszak, din Polonia și a devenit cea mai tânără câștigătoare de turneu de la Australian Open.

Katintseva este antrenată chiar de tatăl ei, fost jucător modest de tenis, locul 505 mondial. El a antrenat o perioadă în SUA, pe când fiica sa avea 4 ani, dar acum familia locuiește în Andorra și nici nu are de gând să se mute de acolo, deși proaspăta campioană se antrenează și la Barcelona, cel mai important oraș apropiat de Andorra. “Ne place aici, suntem ca într-un sat mai mare, în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Am primit sute de mesaje de felicitarea”, a povestit Juan Jimenez Guerra, tatăl sportivei, care este căsătorit cu o rusoaică.

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...