Nu mai sunt “stranierii” de altă dată! Top 5 români care evoluează în Vest

Fotbaliștii români continuă să plece în străinătate, dar spre deosebire de acum 20 sau 30 de ani, ei nu prea mai reușesc nimic și, de cele mai multe ori, se întorc înapoi în Liga 1. Dintre cei care evoluează în fotbalul din Vest, există câțiva cu potențial, însă care mai au de crescut și de învățat. Unii chiar au stricat câteva ponturi fotbal cu gafele lor din acest sezon. Și, desigur, pe lângă acești tineri, îl mai regăsim pe veteranul Ciprian Tatarusanu, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști români din ultimii 15 ani.

Jucător cu nume cunpscut, performanțe în Scoția

Ianis Hagi, de 23 de ani a fost un om de bază pentru Rangers de când a fost transferat de la Genk. În primul său sezon în liga scoțiană, Hagi a furnizat 11 pase decisive și a luat trofeul pentru cel mai bun “playmaker”. Nu degeaba Rangers a investit câteva sute de mii de euro în asigurarea tuturor condițiilor de recuperare optimă. Ianis Hagi a avut și momente în ultimii ani, fără îndoială, dar greutatea numelui este una uriașă. Dar după acel gol cu Germania, Ianis a căpătat și mai multă notorietate. Este încă tânăr, iar laudele vin și din faptul că-și poate folosi ambele picioare. E cu siguranță fotbalistul român cu cel mai mare potențial de creștere în acest moment.

Unul dintre cei mai promițători tineri vine din Spania

Și nu, nu este vorba despre Andrei Rațiu, care deja și-a format un nume la naționala României. Alexandru Tirlea este un fundaș dreapta, legitimat la Deportivo Alaves, care și-a făcut anul trecut debutul în La Liga. Tânărul de 22 de ani joacă la echipa a doua a clubului, însă odată cu retrogradarea celor de la Alaves, sunt șanse să prindă minute în liga secundă din Spania.

Alex a fost chemat și de Florin Bratu la naționala U21 a României. E un jucător de perspectivă, format de Real Madrid, acolo unde a jucat la juniori timp de 10 ani.

Titlul în Serie A pentru Ciprian Tatarusanu

Deși a jucat doar câteva meciuri în acest sezon de Serie A, fiind rezerva lui Mike Maignan la AC Milan, Ciprian Tatarusanu s-ar putea să fi contribuit decisiv la primul titlu pentru milanezi după o pauză de 11 ani. Portarul de 36 de ani a apărat un penalty în “derby-ul “ cu Inter, din noiembrie anul trecut, atunci când Mike Maignan era accidentat.

Fostul international român s-ar afla la primul trofeu cucerit peste hotare. El mai are două titluri, o Cupă și o Supercupă a României de pe vremea când evolua la Steaua.

Schimbare pentru Ionut Radu

Nu putem spune că Ionut Radu a avut, real, vreo șansă la Inter în ultimele sezoane, fiind în permanență rezerva lui Samir Handanovic. Din păcate, goalkeeperul de 24 de ani a și gafat în disputa cu Bologna, pierdută de Inter cu 1-2, în singura sa oportunitate din acest sezon de a se afirma. În vară, Ionut Radu va semna cu altă formație, aparent sub formă de împrumut.

E păcat cum de la un lider al naționalei de tineret, care a făcut semifinală de Euro, Ionut Radu a ajuns o eternă rezervă. Chiar dacă la un club important în Italia.

Accidentări multiple pentru Tudor Băluță

Un alt fost international de tineret extrem de promițător, Tudor Băluță, a jucat doar șapte partide în ultimele două sezoane. A fost împrumutat de Brighton la Ado den Haag, în Olanda, și la Dinamo Kiev, în Ucraina, dar accidentările l-au împiedicat să-și arate potențialul. Are doar 23 de ani și poate să se redreseze fără nicio problema. Visul său este să continue în Anglia, dar e puțin probabil ca Brighton să-i prelungească înțelegerea, una care expiră în această vară.

Stiri recente

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos, care va avea loc până...