Carlos Alcaraz și Emma Răducanu, viitoarele stele ale tenisului mondial

Fiecare generație din tenis are cel puțin câte un reprezentant de seamă. Va fi foarte greu să mai vină una care să egaleze performanțele celor trei “grei’, Nadal, Djokovic și Federer, însă sunt câțiva adolescenți în tenis cu un joc plăcut și eficient, pe care nu te-ai teme să îi joci la ponturi pariuri. Doi dintre ei au cucerit deja titluri importante și au captat atenția atât a mass-mediei și a specialiștilor, cât și a suporterilor.

Carlos Alcaraz, urmașul lui Rafael Nadal

Născut pe 5 mai 2003, în Murcia, Spania, Carlos Alcaraz este noua senzație a tenisului masculin. O afirmație deloc îndrăzneață, bazată mult pe fapte reale. Ibericul și-a făcut debutul pe tabloul principal al unui turneu ATP încă de la 16 ani, la Rio de Janeiro, pe zgură. O suprafață pe care Alcaraz o stăpânește extrem de bine și care, foarte probabil, îi va aduce multe satisfacții pe viitor.

La doar 18 ani, spaniolul a intrat în paginile de istorie în această stagiune. La începutul lunii aprilie a câștigat titlul de la Miami, devenind cel mai tânăr tenismen care se impune la prestigioasa competiție de peste Ocean. Și nu a fost un traseu deloc ușor, cu victorii la Marton Fucsovics, Marin Cilic, Stefanos Tsitsipas, Miomir Kecmanovic, Hubert Hurkacz și Casper Ruud. În finală, Alcaraz a trecut de norvegian în două seturi, scor 7-5, 6-4.

Odată cu un alt trofeu, de data asta pe zgură, la Barcelona, spaniolul a reușit și pătrunderea în top 10 ATP. A devenit primul adolescent de după Andy Murray, în 2007, care reușește această performanță.

Pe lângă un imens talent, Carlos Alcaraz a arătat și un discurs inteligent. Mereu cu picioarele pe pământ, dornic de performante fantastice, dar conștient că încă mai are mult de muncă pentru a ajunge ca idolul său, Rafael Nadal. Și Rafa a ținut să-și laude conaționalul. “După cum știe toată lumea, Alcaraz este uimitor. Este un candidat important la a câștiga multe turnee de Grand Șlam și a deveni jucătorul numărul 1 din lume.

Ceea ce face este fantastic, atât de important pentru el, și îi doresc tot binele din lume. Carlos face multe lucruri asemănătoare cu ceea ce fac eu. Este tânăr, are pasiune și energie. Are tot ce îi trebuie pentru a deveni un star uriaș al tenisului”, a spus tenismenul de 35 de ani, conform digisport.ro.

Greul abia începe pentru Emma Răducanu

În 2021, Emma Răducanu reușea să surprindă întreaga lume a tenisului după ce s-a impus la US Open, într-o finală cu Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3. Emma devenea prima tenismenă din istorie care reușește să ajungă în finala unui turneu de Grand Slam venind din calificări. Înainte de acest turneu, britanica de 19 ani era în afara top 100 WTA.

Răducanu are o poveste asemănătoare cu Bianca Andreescu, o altă sportivă cu origini românești. Emma s-a născut la Toronto (Canada), din tată român și mamă de origine chineză, dar s-a mutat în Marea Britanie la vârsta de doi ani. A fost o jucătoare precoce, așa că nu a avut probleme în a accesa fonduri și suport din partea reprezentanților tenisului britanic.

Tânăra jucătoare de 19 ani se află momentan pe locul 11 în clasamentul fetelor. Faima bruscă pe care a dobândit-o în urma succesului de la Flushing Meadows nu a schimbat-o foarte mult pe Emma, dar cu siguranță a modificat așteptările lumii de la ea. Așa că următoarele rezultate nu au fost foarte convingătoare. Stuttgart a fost primul turneu din 2022 în care Răducanu a reușit să lege două victorii. În orice caz, Emma are un viitor frumos în față, talentul fiind clar acolo. Trebuie doar să știe să-și gestioneze emoțiile și să nu lase așteptările altora să-i influențeze jocul.

 

Stiri recente

Mbappé, invitat la un dineu la Palatul Elysee alături de preşedintele Macron şi emirul Qatarului

Kylian Mbappé a primit o invitaţie pentru a participa la un dineu oficial la Palatul Elysée alături de preşedintele...