Te asteptam si pe retelel sociale

Alte sporturi

Nadia Comăneci, Octavian Morariu și Mihai Covaliu, în comisiile CIO pentru 2020

În componența comisiilor Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pentru 2020, anunțate astăzi, se regăsesc trei români – Octavian Morariu, Nadia Comăneci și Mihai Covaliu.

Octavian Morariu, membru CIO pentru România, șeful comisiei CIO pentru viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a fost cooptat, încă de anul trecut, în Comisia CIO de Coordonare a JO Beijing 2022, prezidată de Juan Antonio Samaranch și reconfirmat pentru 2020.

Din acest an, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, se va număra, alături de Nadia Comăneci, gimnasta de 10 de la Montreal, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghei Bubka. Președintele COSR este și șeful comisiei de marketing și comunicare a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și membru în comisia de marketing a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC).

În concordanță cu recomandările Agendei Olimpice 2020, privind egalitatea de gen, se observă o creștere a numărului de femei în comisiile CIO, față de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, fața de 45,4% în 2019.

Lista completa a membrilor comisiilor CIO se regaseste pe site-ul www.olympic.org