Mama Georgia

(de CRISTI MÎNDRU)

Putine orase am vazut mai binecuvantate de natura ca Tbilisi. Capitala Georgiei pare un Brasov mai mare si cu mai multe ,,Tampe”. Iar pe una dintre culmi troneaza Mama Georgia, o statuie venerata de georgieni si care reprezinta o femeie care tine intr-o mana o sabie si in cealalta o cupa de vin. Mesajul e simbolic, pace si ospitalitate pentru prieteni, manie pentru dusmani.

O Mama Romanie pentru echipa nationala ar reprezenta o femeie cu cate o cupa de vin in ambele maini. Jucatorii nostri ofera pace si ospitalitate tuturor, prieteni sau dusmani. Nu prea mai deranjam pe nimeni iar echipele adverse isi fac punctele si refac moralul dupa caz. Ieri Muntenegru, maine Bosnia, poimaine Finlanda. Atatia jucatori si atatea strategii incat nimeni nu mai pricepe nimic.

Unii anunta ca vor sa se retraga de la nationala, altii sunt retrasi de ceva timp desi inca joaca, altii n-au jucat cu adevarat niciodata. Selectioneri am tot schimbat iar fiecare a transmis la inceput sperante iar la final a livrat dezamagiri. Stim ca suntem un popor cu fotbalisti talentati. Si mingicari. Problema e ca ne-am obisnuit atat de mult cu driblingurile de tot felul incat nu am realizat ca de ani de zile nu mai driblam pe nimeni ci doar pe noi insine.

CV Cristi Mîndru

 A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...