Liță Dumitru: „Pele mi-a zis Putana, apoi m-a scuipat”

Liță Dumitru l-a marcat pe Pele și jocul său l-a făcut pe marele fotbalist să-l numească pe român cel mai tare adversar de la Mondialul din 1970.

„L-am văzut din minutul 1 până în minutul 90 pe Pele în față. Primele 30 de minute au fost infernale. A fost intervalul în care am jucat altceva decât fotbalul pe care îl știam eu. Intram practic kamikaze la fiecare duel cu el. Îi luam mingea, mă mai dribla, îi luam iarăși mingea. După o jumătate de oră am văzut că nu e imbatabil și apoi am început să joc și ceea ce știam eu.

Mă depășise, se lansase, era clar că n-am cum să-i mai iau mingea și atunci am făcut un atac brutal, din spate, un clește, direct pe picioarele lui. Mi-am luat galben, dar cred că meritam roșu.

Știu că nea Angelo a dat fiecărui jucător, înainte de meci, o foaie pe care erau scrise calitățile și defectele adversarului direct. Pe foaia mea, la Pele, erau doar calități și un singur defect: poate fi agasat prin vorbe și prin agresivitate. S-a ridicat (n.r. după acel fault), mi-a zis ‘Putana’, apoi m-a scuipat” – Liță Dumitru, potrivit Gazeta Sporturilor.

Despre Pele:

1.283 de goluri în 1.366 de jocuri la cluburi și națională, inclusiv amicale, are Pelé, performanță de Guinness World Record;
655 de goluri în 700 de meciuri la cluburi are brazilianul. A marcat de 77 de ori în 92 de partide pentru Seleção;
643 de goluri a marcat Pelé în 659 de meciuri jucate la Santos; înaintea de a pleca la Cosmos New York;
3 titluri de campion mondial (1958, 1962 și 1970) a cucerit “O Rei” în cei 21 de ani de carieră;
30 de trofee a câștigat Pelé: cu Santos (25), New York Cosmos (2) și naționala Braziliei (3);
19 noiembrie 1969 a fost data în care marele Pelé a marcat golul 1.000 al carierei, în meciul 909.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...