Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt ca și amânate

Organizatorii şi-au dat seama că nu pot ignora amploarea tot mai mare a pandemiei de coronovirus şi sunt şanse mari să amâne Jocurile Olimpice.

Împreună cu toţi cei implicaţi, am început astăzi (n.r. duminică, 22.03) discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a fost o parte a mesajului transmis sportivilor de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Tomas Bach.

Japonia se află între ţările care se laudă că au sub control epidemia de coronvirus. De aceea gazdele Jocurilor Olimpice de la vară, au sperat că planul iniţial va putea fi urmat fără probleme. În ciuda eforturilor făcute şi de reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic pentru repsectarea datelor iniţiale, organizatorii au fost nevoiţi să ia în calcul scenarii de rezervă. 

Astfel, executivul CIO a stabilit ca în termen de patru săptămâni să vină cu o dată clară agreată şi de Guverul japonez. 

Comitetul Internaţional Olimpic promite să rezolve în timp record toate problemee legate de contracte şi tot ceea ce ţine de organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură. 

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...