Gică Popescu: A venit momentul să devin din nou căpitan

Fostul căpitan al naţionalei, Gheorghe Popescu, actual conducător al Farului, a încheiat un parteneriat cu Football Museum Bucharest. Singurul român din istorie care a fost căpitan al Barcelonei se va implica în strategia pe termen lung a muzeului.

Fotbalistul are o carieră impresionantă, unde se numără în top 3 jucători români cu cele mai multe prezenţe. Gică Popescu a evoluat de 115 ori la echipa naţională, pentru care a marcat 16 goluri. Și alături de care a participat la 3 ediţii ale CM şi la 2 de Campionat European.

Gică Popescu este singurul fotbalist român care a purtat banderola de căpitan al Barcelonei, și a câştigat 3 trofee europene la echipe diferite. Cupa Cupelor cu Barcelona, Supercupa Europei şi Cupa UEFA cu Galatasaray.

„Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori. Căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan.

De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toţi cei care iubesc fotbalul şi care sunt aşteptaţi aici să îl experimenteze. Aşa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe „teren”, la Muzeul Fotbalului din Bucureşti!”. A declarat Gică Popescu.

Muzeul Fotbalului urmează să se deschide în centrul istoric al Bucureştiului, iar turiştii vor avea parte de o experienţă 360°. Unde se vor putea bucura de spaţii expoziţionale spectaculoase, retrăind momente din istoria fotbalului. Cu ajutorul experienţelor interactive digitale şi de realitate virtuală.

Iubitorii fotbalului se vor putea bucura de colecţii item-uri care au aparţinut atât jucătorilor români, cât şi celor internaţionali. Pe lângă spaţiile expoziţionale, muzeul are o cafenea, un bistro şi o sală de evenimente private.

„Un obiectiv al muzeului, locul care nu depinde de rezultatul unei partide, este să aducem în atenţia vizitatorilor momente importante din fotbal. Ne propunem să facem echipă cu toţi cei pasionaţi, iar această echipă, ca oricare alta, avea nevoie de un căpitan. Dacă te gândeşti la un căpitan din istoria fotbalului românesc. îţi vine imediat în minte cel care a purtat banderola Barcelonei într-o echipă cu Ronaldo, Figo sau Guardiola.

Prin cariera lui impresionantă şi prin poveştile extraordinare pe care le are de spus. Gică Popescu este cel mai potrivit pentru rolul de căpitan al unui loc special precum Muzeul Fotbalului.” a adăugat Romeo Bănică, Director Executiv Football Museum Bucharest.

Mai mult, vizitatorii vor putea regăsi o parte dintre tricouri purtate de Gică Popescu, printre ele numărându-se şi cel cu care a cucerit Cupa UEFA alături de Galatasaray. După o finală cu Arsenal, în care a marcat penalty-ul decisiv. Tricoul poartă semnăturile tuturor coechipierilor de la Galata.

Alături de tricourile lui Gică Popescu, la Football Museum Bucharest vor putea fi admirate şi alte obiecte care au legătură directă cu fotbalulul. Câteva dintre obiectele de valoare care se vor regăsi în muzeu sunt: tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984. când juca la Barcelona Tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991. Tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naţionalei Braziliei, semnat de dublul câştigător al Balonului de Aur. Dar şi de Ronaldinho şi Roberto Carlos.

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului autohton şi turiştilor străini care aleg să viziteze Bucureştiul. o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri. Și va găzdui colecţii înpremieră în România, experienţe interactive, spaţiu de eveniment. fan-shop, bistro şi cafenea.

 

 

 

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...