Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

FRANTA – LIGUE 1/ Nebunia antrenorilor

Viaţa în Ligue 1 nu cunoaşte pauze, chiar dacă abia a căzut cortina. Jucătorii sunt în vacanţă, însă antrenorii au deschis deja târgul

Prima mişcare a făcut-o Paul Le Guen. Fostul antrenor al lui PSG a fost ales succesor al lui Rudi Garcia, debarcat săptămâna trecută de la Lille. Clubul nordist l-a ales pe Le Guen, al cărui profil aduce izbitor cu cel al lui Claude Puel, tip foarte apreciat la LOSC. Altfel, Le Guen este mulţumit că va găsi la Lille ceea ce nu a avut la Paris: un proiect pe termen lung, o politică bine definită şi un stadion nou.

Lacombe a aterizat în Principat

O altă mişcare interesantă îi aparţine şi binecunoscutului Guy Lacombe. Acesta şi-a anunţat despărţirea de Rennes, însă nu şi-a permis să piardă timpul. Paşii lui s-au oprit în Principat, unde AS Monaco este mai preocupată de fuga de retrogradare, decât de cupele europene. Cunoscut drept un reformator, Lacombe i-a cucerit pe conducătorii monegasci, care n-au avut nici un resentiment în a-l concedia pe antrenorul Ricardo.

Ambiţii la Rennes

Frederic Antonetti şi-a făcut un nume. A ţinut o echipă mică precum Nice între pimele zece echipe din Ligue 1 timp de trei sezoane şi a disputat o finală a Cupei Ligii. Era firesc să îşi dorească mai mult, dar în altă parte, unde şi ambiţiile sunt mai mari. A ajuns astfel la Rennes, „un club sănătos care respiră seriozitate”, după părerea noului tehnician.

A fugit după promovare

În fotbalul francez, aproape toţi antrenorii lasă senzaţia că au înebunit. Philippe Montanier este un luptător prin excelenţă. A luptat un întreg sezon să promoveze cu Boulogne în L1. I-a ieşit, iar şampania a curs valuri. Doar că, tehnicianul care tocmai semnase prelungirea contractului a lăsat-o baltă pe nou promovată. S-a oprit la Valenciennes unde, evident, Antoine Kombouare a devenit şomer.

Citeste mai multe!