EDITORIAL STEFAN LECCA/ Teapa, fraiere!

0
109

Dacă dai o căutare pe Google (savantul idiot) după cuvântul ţeapă vei avea 130 000 de rezultate. Puţine, comparabil cu rezultatele care vin ca rezultat al căutării după “ţepe”: 939 000. Asta înseamnă că românii nu se mulţumesc să păcălească o singură dată, ei perseverează şi îşi perfecţionează tehnica de a trage ţepe. E la modă să încerci să prosteşti pe cineva. A devenit o chestiune de orgoliu, de genul, “dar ce, eu sunt mai prost?”.

Şi cum fotbalul nostru este în pas cu tendinţele, în sportul rege avem poate cea mai mare producţie pe cap de om implicat în fenomen. Actuala generaţie de politicieni are de ce să fie invidioasă pe performaţele colegilor din fotbal şi la fel cred că ar fi fost şi Vlad Dracul dacă ar fi aflat că era mic copil cu ceea ce făcea el la propriu cu trădătorii, pe lângă ceea ce fac alde Copos, Iancu sau Becali (am dat doar trei nume reprezentative dintr-o listă mult mai lungă) la figurat cu jucătorii, adversarii, spectatorii sau chiar prietenii.

Dar, aşa cum se întâmplă întotdeauna, dai ce dai dar mai trebuie să şi iei. Ştiu că nu este frumos să te bucuri de răul altuia aşa că mă străduiesc din răsputeri să nu râd şi să fredonez ca şi Rednic “ce bine-mi pare că ai luat ţeapă” când îi văd pe “maeştri” fraieriţi ca în spatele blocului de nişte impresari mai şmecheri decât ei.

Gloabe la preţ de fotbalişti+tva a fost doar începutul. Au urmat alegeri unde au luat voturi câte intră într-o căciulă (cum se poate dom Mitică, mata care eşti atât de simpatic?), sechestru pe bunuri, terenuri care costă acum jumătate din cât cereau ei în toamnă, schimbarea guvernului (alţi oameni, alte şpăgi) şi lista va continua cu siguranţă, anul 2009 anunţându-se unul plin”¦ de ţepe.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here