De trei ori traiască

Globalizarea in fotbal merge din victorie in victorie pana la infrangerea finala. Microcosmosul FRF nu e decat proiectia la scara mica a ceea ce vedem la nivel mai mare, la tatal tuturor FRF-urilor, FIFA, acolo unde mama UEFA a ajuns oaia neagra a familiei. N-am ajuns intamplator in punctul in care seful de la Casa Fotbalului nu are nici macar un contracandidat la alegerile de luna viitoare. Concurenta serioasa a fost zdrobita acum 4 ani asa ca de ce s-ar mai incerca.
Generatia de aur e proptita in studiourile TV, pe bancile tehnice sau la conducerea cluburilor iar orizonturile de asteptare s-au ingustat si ingustat pana cand au disparut in neant. Asa ca fotbalul feminin, de sala, de plaja, satesc, comunal si cel al nationalelor Under-oricat face si desface si bate la fundul gol fotbalul mare exact asa cum la FIFA forul european ia batai peste batai in aplauzele generale ale celor multi. Intre Germanii si Gambii sau Italii si Vanuati nu mai sunt istorii si un sac de trofee diferenta, toti apasa butonul o singura data la vot iar sistemul trebuie hranit si mentinut. Asa ca la mondialul tripartit de peste patru ani unde vor exploda 48 de echipe (dublu fata de acum trei decenii) baietii mici si multi vor avea tot mai multe locuri la masa.
Iar baietii mari de la UEFA se vor ingramadi si vor da baraje peste baraje pentru ca s-a subtiat serios conducta. La mondialele cu 24 de echipe, Europa avea 14 locuri garantate, la 48 va avea 16, adica doar doua in plus. Iar numarul tarilor dupa dezmembrarea URSS si a Iugoslaviei aproape ca s-a dublat ( de la 32 la 55). Traiasca fotbalul pe plaja din St Kitts and Nevis.

Cristi Mîndru a debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor-comentator la TV Sport ( sport.ro) unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, premiere league, Ligure 1, primera division). Din 2004 angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR Jocurile Olimpice de Vară de la Atena 2004. A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani, finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la Jocurile Olimpice de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020 si la Olimpiada de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul CM 2006, EURO 2008, CM 2010, EURO 2012, CM 2014, CM 2018.  Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2, iar în 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...