Decizia de excludere a sportivilor ruşi este menținută de Federaţia Mondială de Atletism

Sebastian Coe, preşedintele Asociaţiei Mondiale de Atletism (World Athletics), a declarat că Federaţia Internaţională menţine interdicţia impusă sportivilor ruşi şi bieloruşi.

Asta, deşi guvernul ucrainean permite acum ca sportivii săi să concureze împotriva ruşilor sub un drapel neutru.

“Am fost foarte clari. Decizia pe care a luat-o Consiliul, care credem că a fost în interesul sportului, rămâne aceeaşi”, a declarat Sebastian Coe, preşedintele World Athletics (WA).

Întrebat despre evoluţia situaţiei în cazul unei încetări a focului, şeful sportului olimpic a răspuns că WA urmăreşte îndeaproape situaţia:

“Am înfiinţat un grup de lucru care monitorizează în permanenţă situaţia. Ce parametri ar putea fi necesari pentru ca această suspendare sau excludere să fie reexaminată?

În acest moment, suntem convinşi că, în circumstanţele actuale, aceasta este cea mai bună decizie, ea rămâne în picioare şi o vom apăra dacă va fi nevoie.

Dar dacă va trebui să ne schimbăm, în lumina a tot ceea ce se întâmplă, bineînţeles că o vom face. Ar fi ridicol din partea noastră să spunem nu pentru totdeauna.

Dar situaţia actuală, în ceea ce ne priveşte, nu este doar aceeaşi. Este chiar mai rea. Aşa că asta este poziţia noastră”, a spus el.

Stiri recente

Bergodi – E cel mai greu moment al carierei mele în România

Cristiano Bergodi a spus după înfrângerea Rapidului cu Sepsi din în play-off-ul Superligii că este cel mai greu moment...