Te asteptam si pe retelel sociale

Gambling

De ce trebuie să îți verifici contul la casa de pariuri online?

Verificarea contului la pariuri a devenit un real subiect încă din vara anului 2015, atunci când ONJN a demarat programul de licențiere al operatorilor de jocuri de noroc online care urmau să activeze pe piața românească de pariuri online. Ceea ce nu au înțeles însă mulți dintre pariori este că această măsură este impusă în primul rând de statul român și are în spate câteva motive cât se poate de pertinente, motive despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Sistemul de impozitare la pariuri online nu ar putea funcționa dacă operatorii de jocuri de noroc din spațiul virtual nu ar avea o confirmare a identității fiecărui utilizator. Utilizatorii ar putea să-și creeze conturi cu nume false încercând să fenteze impozitarea câștigurilor provenite din pariuri online dacă nu ar fi siliți să facă dovada a identității lor. De asemenea, această măsură ajută la o foarte mare transparență atât în relația parior – ANAF, cât și în ceea ce privește conexiunea dintre operatori și ONJN.

Operatorul se protejează de vânătorii de oferte speciale, care ar putea încălca regulamentul agențiilor dacă nu și-ar verifica identitatea și reședința. În urmă cu mai bine de un deceniu, în țările din Europa de Est se practica foarte des metoda „bonus hunting”, care presupunea revendicarea unei oferte de bun venit la o casă de pariuri online deschizând conturi multiple: practic, pariorul folosea identitățile tuturor membrilor familiei și câteodată chiar și al vecinilor, prietenilor etc. pentru a încasa același bonus de cât mai multe ori. Astăzi, operatorii limitează aceste tipuri de oferte pentru o singură persoană domiciliată la o anume adresă și pentru un singur membru al unei familii.

Verificarea conturilor previne spălarea de bani și descurajează meciurile trucate. Chiar dacă acest motiv pare a fi desprins din filmele cu mafioți, realitatea ultimilor ani ne-a prezentat din ce în ce mai multe situații de acest fel. Deoarece agențiile de pariuri acceptă multe metode de plată, de la tranzacții bancare standard și până la transferuri anonime (Paysafecard), casele de pariuri online au fost de multe ori ținte pentru cei care doreau să spele bani, mutând bani negri prin diverse conturi și apoi spunând că i-au câștigat la pariuri.

În același timp, persoanele implicate în trucarea de meciuri au o misiune din ce în ce mai grea de când se solicită aceste verificări. Practic, un fotbalist sau un antrenor vor fi acum depistați imediat dacă pariază, pentru că nu vor putea avea conturi deschise cu nume false. Totodată, personajele din mafia pariurilor vor avea mari bătăi de cap în ceea ce privește gestionarea pariurilor și încasarea banilor, întrucât nu vor putea să-și mai facă de cap, deschizând cont după cont pentru a-și pierde urmele.

Motivul cel mai banal pentru verificarea contului este, bineînțeles, verificarea vârstei. În România, jocurile de noroc sunt interzise tuturor persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, iar singura metodă prin care statul poate să țină în frâu minorii care vor să ia parte la astfel de activități este să impună verificarea vârstei prin intermediul documentelor oficiale.

Nu trebuie să vă faceți griji, procesul de verificare a conturilor (KYC) la pariuri online este simplu și rapid. În marea majoritate a cazurilor este suficient să trimiteți o poză de pe buletin sau pașaport și un extras bancar sau o factură de utilități.

Ca un exemplu personal, vă pot spune că nu a durat nici măcar 24 de ore de când am trimis documentele solicitate până când agenția NetBet mi-a verificat contul, iar la ceilalți operatori la care m-am întregistrat totul a decurs la fel de bine, în sensul că o copie de pe buletin și un extras bancar au fost suficiente pentru a realiza procesul din prima, fără să existe nici un alt schimb de mesaje.

Vă sfătuiesc să faceți acest lucru pe cât de repede posibil după deschiderea unui cont nou, deoarece dacă acest procedeu nu se finalizează cu succes în termen de 30 de zile, operatorul va fi obligat să vă închidă contul și să vireze eventualele fonduri rămase către bugetul de stat!

Citeste mai multe!