David Popovici păstrează și acum un cadou primit în copilărie de la Moș Crăciun!

Cel mai prolific sportiv român în 2022, înotătorul în vârstă de 18 ani își amintește cu drag de perioada când îl aștepta cu sufletul la gură pe Moș!

2022 a fost un an excepțional pentru David Popovici. Sportivul a reușit să bată recorduri mondiale și europene și să devină multiplu campion european și mondial. Acum, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, David are câteva zile libere pe care le va petrece cu familia.

„Le transmit oamenilor să se relaxeze în această perioadă, să stea cu familia, nu strică niciodată o întrunire, noi asta vom face. Este puțin trist că avem nevoie de ocazii să ne vedem cu toții mai des” – David Popovici, multiplu campion european și mondial de înot. 

Sportivul abia așteaptă să retrăiască emoțiile sosirii Moșului.

„Crăciunul pentru mine înseamnă să nu pot adormi seara de entuziasm și să-mi doresc să-l prind noaptea când vine, dar să nu-l văd niciodată de obosit ce sunt și să dorm ca un buștean. Când mă gândesc la Crăciun, mă gândesc și la zăpadă, n-am mai avut parte noi în ultimii ani, dar sper să avem parte anul acesta…” – David Popovici, multiplu campion european și mondial de înot.

Nu se desparte de două cozi de mătură

Popovici n-a fost des cu colindul atunci când era mic, însă amintirile lui legate de Crăciun și copilărie sunt puternice. Înotătorul are un obiect primit de la Moș, pe care îl păstrează și acum.

„Cea mai frumoasă amintire cu dimineața de Crăciun este de când mi-am dorit și i-am cerut moșului să devin shaolin și m-am trezit dimineața cu două bețe , de fapt două cozi de mătură, pe care erau scrise cu markerul niște litere aleatoriu în japoneză… A fost cel mai tare cadou, încă am bețele acelea” – David Popovici, multiplu campion european și mondial de înot.

Campionul în vârstă de 18 ani nu știe ce să-i ceară lui Moș Crăciun în acest an și recunoaște că-i place mai mult să ofere daruri, decât să primească. Deși n-a avut timp de shopping, este dispus să le ofere părinților săi absolut orice.

„Nu m-am gândit ce îmi doresc eu de Crăciun, nici la ce le voi lua părinților, dar știu ceea ce mă bucură pe mine cel mai mult: să fac cadouri oamenilor dragi. Mereu când ofer un cadou si fac fericit pe cineva mă simt mai bine decât dacă primesc eu ceva. Nu știu dacă neapărat anul acesta, dar vreau să le dau alor mei măcar ce mi-au oferit ei de-a lungul vieții, dacă nu chiar înmulțit” – David Popovici, multiplu campion european și mondial de înot.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022:

Campionatul Mondial de seniori

Aur – 100 m liber

Aur – 200 m liber

Campionatul Mondial în bazin scurt

Argint – 100 m liber

Campionatul European de seniori

Aur – 100 m liber

Aur – 200 m liber

Campionatul European de juniori

Aur – 50 m liber

Aur – 100 m liber

Aur – 200 m liber

Aur – 4×100 m liber

Argint juniori – 4×100 m liber mixt

Campionatul Mondial de juniori

Aur – 100 m liber

Aur – 200 m liber

Aur – 4×100 m liber

Argint– 4×100 m liber mixt.

Stiri recente

Constantin Brâncuși a fost clopotar, corist și paraclisier

https://www.youtube.com/watch?v=_MYuJim9QQU&t=488s Strănepoata lui Constantin Brâncuși a vorbit în cadrul podcastului Business Philosophy despre relația maestrului cu Dumnezeu ți despre faptul...