Darren Cahill, despre cazul Simonei Halep: Procesul a fost gestionat în mod revoltător de ITF şi ITIA, numai corect nu a fost

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a criticat felul în care s-a gestionat cazul de dopaj al româncei, considerând revoltătoare atitudinea ITIA.

El a menţionat, într-un mesaj postat pe Instagram, că procesul nu a fost unul corect şi că jucătoarele nu beneficiază de protecţie ş nu au dreptul la o rezolvare mai rapidă în astfel de situaţii.

Încă o amânare.

Detaliile acestui caz vor ieşi în cele din urmă la iveală, dar, indiferent de rezultat, acest proces a fost gestionat în mod revoltător de către ITF şi ITIA. Zero grijă sau preocupare pentru sportivă sau pentru binele ei, acest caz trenând de aproape 12 luni şi încă nu există nicio hotărâre sau rezolvare.

Respect programul nostru de testare şi un proces corect, dar acest caz numai corect nu a fost.

Simona merită dreptul de a merge mai departe în cariera ei şi/sau în viaţa ei. În acest moment nu poate face nimic din toate acestea. Niciun sportiv nu ar trebui să mai fie nevoit să treacă vreodată printr-un astfel de proces de amânări.

WTA, board-ul şi consiliul jucătoarelor trebuie să facă mai mult pentru a se asigura că jucătoarele beneficiază de protecţie şi au dreptul la o rezolvare mai rapidă. În acest moment, nu au asta”, este mesajul lui Cahill.

Simona Halep, care este suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj, a anunţat, joi, pe Instagram Stories, că decizia în cazul său, care ar fi trebuit să vină în această săptămână, este amânată.

Stiri recente

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024.Oficialii echipei...