Cum au sărbătorit unii fotbaliști Mica Unire!

Fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au schimbat pase chiar pe Strada Cuza Vodă, domnitorul care la 24 ianuarie 1859 a unit Moldova cu Țara Românească și care, imediat după Unire, spun istoricii, a petrecut noaptea la Buzău.

România sărbătorește astăzi 164 de ani de la Unirea Principatelor Române realizată în 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În centrul orașului Buzău există o stradă care îi poartă numele.

Chiar de ziua Micii Uniri, înainte de antrenament, 4 dintre băieții lui Adrian Mihalcea, Relu Stoian, Rareș Uțiu și juniorii Brâncoveanu și Ivan au sărbătorit într-un mod inedit: au încins o miuță sub privirile trecătorilor.

Au sărbătorit Mica Unire jucând fotbal în centrul orașului

Portarul Relu Stoian a venit cu temele făcute. El le-a oferit colegilor amănunte despre evenimentul pe care românii îl sărbătoresc astăzi: „Cred că toată lumea știe cine a fost Alexandru Ioan Cuza, a fost domnitorul României care a realizat unirea dintre Țara Românească și Moldova”.

Goalkeeperul lui FC Buzău știe și ce a făcut Cuza Vodă după Unirea celor două principate: „După Unirea realizată la 24 ianuarie, Alexandru Ioan Cuza a rămas peste noapte la Buzău. Am înțeles că s-a scris despre asta la timpul respectiv. Este o onoare pentru Buzău că are această stradă în patrimoniul ei”.

Stoian a enumerat și două evenimente importante din istoria României, iar locul 3 a pus în glumă unul pe care el și echipa și-l doresc pentru anul 2023: „Este vorba despre Marea Unire, apoi Mica Unire pe care o sărbătorim astăzi și sper ca pentru Buzău să mai fie un eveniment important în acest an, să promovăm cu echipa în Liga 1”.
Primul meci oficial, la 25 februarie, acasă cu Brașov

După o lună de vacanță, la 16 ianuarie, Adi Mihalcea a sunat adunarea la Buzău. Până la finalul lunii echipa se va pregăti la Buzău, urmând ca la 30 să plece două săptămâni în cantonament, în Bulgaria.

Mihalcea a făcut și primele achiziții din această iarnă: Denis Rusu (CSU Craiova), fundașul Alexandru Șuteu (Unirea Constanța), mijlocașii Andrei Pandele (Unirea Constanața), Răzvan Greu ( Unirea Dej), Istvan Fulop ( Bekescsaba\Ungaria) și atacantul Joseph Godwin (UTA Arad).

Buzăul va începe anul cu trei meciuri de foc, două acasă cu FC Brașov la 25 februarie și Slobozia, și unul în deplasare, cu Baia Mare.

În acest moment, FC Buzău ocupă locul 6 în campionat, loc de play-off. „Meciul cu Brașovul este primul meci din acest an și ne dorim să facem o figură frumoasă, iar suporterii să vină aproape de noi. Dacă vom reuși promovarea în Liga 1, pentru noi ca echipă, ar însemna un obiectiv realizat. Având în vedere că ne antrenăm și ne chinuim zi de zi să dăm maxim pe teren și la antrenament, ar însemna o mare realizare”, a declarat Relu Stoian, jucător la FC Buzău.

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...