Craiova castiga derby-ul Olteniei

0
144

Inlocuirea antrenorului principal Stefan Stoica a fost de bun augur si Universitatea Craiova si a continuat revenirea excelenta cu o victorie importanta, 2-0, pe terenul unei rivale locale, Pandurii Tirgu Jiu.

Din nou fara atacantii de culoare, Njock si Wobay, adusi cu mare tam-tam in iarna, in primul unsprezece, Universitatea Craiova a deschis etapa a 30-a a Ligii I cu o deplasare extrem de dificila la Tirgu Jiu. Cele doua formatii, scapate practic de grijile retrogradarii dar si fara alte obiective importante, au evoluat fara complexe oferind una din cele mai frumoase partide din acest an.

Oaspetii au inceput mai bine si Baird, Dorel Stoica si Florin Costea au fost aproape de gol in prima jumatate de ora dar Guso sau defensiva Pandurilor au trecut cu brio peste momentele dificile.

Apoi, gazdele au trecut la cirma jocului si Universitatea a incheiat repriza in genunchi dar Liviu Mihai, Popete, Pacurar, de doua ori, si Adrian Popescu au ratat ocazii importante pentru Pandurii, jucatorii gazdelor remarcindu-l pe Bornescu.
Partea a doua a fost insa dominata de Universitatea Craiova, formatie ce din sumedenia de ocazii avute la poarta lui Guso a transformat doua in gol, Florin Costea deschizind scorul cu o reluare din apropiere in poarta goala si Dina (foto) inchizind tabela cu sut splendid, fara preluare, de la 16 metri.

Pandurii – Universitatea Craiova 0-2 si formatia antrenata acum de Florin Cioroianu s-a distantat la 12 puncte de primul loc retrogradabil fiind foarte aproape de a fi si matematic salvata.