Ce salarii se câștigă în Sport & Wellness. IT-ul și construcțiile, punctele nevralgice din piața muncii în 2022

Domeniul Sport & Wellness, unul care luase avânt în ultimii ani, este în prezent, iar situație ține de aproape doi ani, unul dintre cele mai afectate de pandemie. Acest lucru se datorează faptului că o parte dintre centre au fost închise ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie și, chiar odată redeschise, au funcționat apoi la capacitate redusă.

Din aceste motive, o mare parte dintre companiile din acest domeniu au căutat soluții și și-au reinventat activitățile.

Deși media salariilor din Sport & Wellness este una scăzută comparativ cu alte domenii, angajații centrelor sportive reușesc să-și rotunjească veniturile de bază prin comisioanele pe care le primesc la aducerea de noi membri în comunitate. Iar începutul de an le este prielnic din acest punct de vedere, după sățioasele sărbători de iarnă.

Dar cât câștigă astfel de angajați, pentru că pare un job la care nu e foarte greu de ajuns, dacă există motivație, ambiție și disciplină?

O cercetare de piață recentă, citată de Wall-street.ro, arată că peste 28% dintre angajații din acest sector câștigă sub 2.000 lei net pe lună. Totuși, aproape 15% dintre persoanele care lucrează în acest domeniu câștigă salarii medii nete cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei net pe lună.

37,7% câștigă între 2.000 și 3.000 de lei lunar, în timp ce 14,4% au venituri lunare cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei, mai arată analiza de piață.

Cele mai mari salarii din domeniu sunt câștigate de persoanele care ocupă poziții de conducere și de cele din departamentul financiar-contabil sau marketing, deci veniți din alte domenii.

Cel mai mare salariu introdus în Sport & Wellness este pentru poziția de Business Development Manager, 16.800 lei net.

Cele mari salarii medii nete din Sport & Wellness sunt pentru pozițiile:

Director Administrativ: 11.000 lei

Director Financiar: 10.500 lei

Contabil-șef: 7.090 lei

PR Manager: 6.500 lei

Director Tehnic: 6.300 lei

Pozițiile cu cele mai mici salarii medii nete din Sport & Wellness:

Kinetoterapeut: 2.400 lei

Social media specialist: 2.200 lei

Instructor fitness: 2.000 lei

Recepționer: 2.000 lei

Asistent nutriționist: 2.000 lei

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din Sport & Wellness sunt: București (3.000 lei net), Constanța (3.000 lei), Timișoara (2.700 lei), Cluj-Napoca (2.600 lei) și Oradea (2.530 lei), în timp ce, la pol opus, cele mai mici salarii medii nete din Sport & Wellness se câștigă în Focșani (2.000 lei), Fălticeni (2.000 lei), Alba-Iulia (1.850 de lei), Botoșani (1.774 lei) și Zalău (1.500 lei).

Chiar dacă salariile, per ansamblu, nu sunt mari în acest domeniu, dacă visul tău e să încerci măcar pentru că simți că ai putea avea un viitor, află că oferte de locuri de muncă în branșă există. Astfel, se caută tehnician service și mentenanță aparate de fitness, fitness specialist ori antrenor de fitness,  group fitness trainer, recepționere, personal de curățenie, îngrijitor centru spa, account manager, nutriționist etc..

Domeniile privite ca ”puncte nevralgice” pe piața muncii

După undele de șoc resimțite în 2020, când multe industrii au avut de suferit din cauza lockdown-ului sever de la începutul pandemiei, 2021 a fost un an la fel de dificil, cu o penurie de candidați în aproape toate sectoarele de activitate.

„Printre cei mai importanți indicatori din piața muncii care pot estima evoluția economiei anul următor sunt rata șomajului și structura pe grupe de vârsta – în prezent peste 60% dintre persoanele șomere sunt în grupa de vârstă de 15-25 de ani sau peste 45 de ani.

La fel de importantă este și structura pe nivelul de instruire – peste 90% din șomeri sunt din rândul celor fără studii postliceale sau universitare”, a declarat pentru aceeași sursă Laura Ștefan, Managing Director Accace România.

Cu privirile ațintite ar trebui să stăm și pe locurile de muncă vacante de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) aflate în continuă creștere, dar și pe salariul mediu și pe evoluția acestuia.

Conform informațiilor de la INS, în octombrie 2021 (ultima lună pentru care există date disponibile), câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5773 lei, cu 41 lei (+0,7%) mai mare decât în luna septembrie 2021, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.544 lei.

Acestor indicatori li se alătură și numărul maxim de lucrători din afara Uniunii Europene pe care angajatorii îi pot angaja în România în 2022. În prezent, se discută despre dublarea contingentului de 50.000 de lucrători din afara UE admiși pe piața muncii în 2021.

În ceea ce privește criza de personal, deficitul se va menține și în 2022, iar sectoarele de activitate considerate a fi „puncte nevralgice” din acest punct de vedere vor fi construcțiile, IT-ul, HoReCa și industria prelucrătoare, estimează specialiștii de la Accace România.

Două dintre domeniile enumerate, IT-ul și construcțiile, se vor afla sub semnul incertitudinii, în contextul posibilității eliminării facilităților fiscale. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în urma căruia România beneficiază de 29 de miliarde de euro de la UE prevede ca până în 2025, facilitățile fiscale din construcții, IT și cercetare să fie eliminate. Scutirea de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor pentru aceste domenii a fost introdusă în 2018, de Guvernul PSD.

În construcții, impactul negativ va avea drept consecință încurajarea muncii la negru și ar reduce salariile angajaților, făcând astfel și mai dificilă acoperirea necesarului de forță de muncă.

Pe de altă parte, în industria de IT, această decizie ar avea ca efect reducerea investițiilor străine în acest sector și, posibil, chiar o reîntoarcere la forma „gri” a contractelor de servicii prin PFA.

Migrarea către freelancing

În plus, experții nu exclud o migrare sporită a românilor către alte forme de colaborare, în încercarea de a găsi un echilibru al nivel profesional. Tendința de a face tranziția către freelancing s-a observat mai ales în 2021, iar fenomenul este de așteptat să ia amploarea și în domenii cum este IT-ul, pe fondul eliminării facilităților fiscale amintite anterior.

În ciuda unui climat economic dificil, tot mai mulți angajați sunt atrași de ideea de a-și deschide propriul SRL sau PFA, un trend care se va menține și în 2022, și de a renunța la colaborarea în baza unui contract individual de muncă încheiat cu un angajator.

„Da, este o tendință tot mai evidentă. Observăm în ultima perioadă o migrare de la mentalitatea de angajat la cea de prestator și dorința de a lucra simultan cu mai multe companii. În contextul muncii remote este destul de ușor mai ales pentru specialiștii care lucrează în domeniul IT să găsească proiecte atât în țară, cât și în străinătate. Legislația fiscală pentru activitățile prestate prin PFA este destul de strictă și trebuie respectate criteriile menționate în Codul Fiscal pentru a nu risca reîncadrarea veniturilor în categoria celor care provin din activități dependente, care sunt impozitate cu toate taxele și contribuțiile salariale”, a mai arătat Laura Ștefan.

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...