Beneficiile aduse de utilizarea medicatiei pentru sportivi

Steroizii originali sunt foarte eficienti in producerea si intretinerea masei musculare. Cu ajutorul acestora masa musculara se dezvolta mult mai natural. Acesti steroizi produc tesut muscular si ajuta foarte mult in definirea musculaturii fara sa retina apa si fara a afecta ficatul. Ciclurile de steroizi ii ajuta pe incepatori, dar si pe avansati. Veti gasi serii de steroizi pastile si injectabili, dar si serii combinate pentru avansati. Steroizii va trebuie folositi in cicluri pentru a avea o masa musculara complet dezvoltata, sunt necesari mai multi pasi, cu doze cat mai mici posibil, iar la finalul unui ciclu sa se faca intotdeauna terapia post ciclu.

Sterozii de vanzare se gasesc separat dar si in diverse combinatii pentru a avea un rezultat mai bun.

Terapia post ciclu este benefica pentru a reface productia naturala de testosteron ca sa nu se piarda masa musculara in caz ca organismul nu se recupereaza complet. Cele mai utilizate preparate sunt: Tamoxifen, Clomid, Pregnyl, Arimiex si Proviron.

 

Steroizii sunt benefici pentru:

 • Terapia de inlocuire a hormonilor: se aplica barbatilor cu nivel scazut de testosteron; este si o tehnica buna de crestere a libidoului la persoanele varstnice.
 • Stimularea apetitului, pastrarea masei musculare si masei osoase: steroizii anabolizanti si androgeni sunt folositi in cadrul tratamentului bolnavilor de SIDA sau care sufera de anumite forme de cancer, care duc la atrofierea musculara si slabirea organismului.
 • Stimularea cresterii la copii: pediatrii endocrinologi pot prescrie steroizi anabolizanti copiilor cu deficite de crestere.
 • Stimularea maduvii osoase: decenii la rand steroizii anabolizanti și androgeni au fost folositi pentru tratamentul anemiei hipoplastice, afectiune cauzata de leucemii sau blocaje renale
 • Inducerea pubertatii: steroizi androgeni sunt administrati baietilor care au intarzaieri extreme in dezvoltarea pubertatii.
 • Contraceptie masculina, sub forma testosteronului enantat.
 • Tratamentul arsurilor grave de piele in urma accidentelor.

Steroizii sunt de mai multe categorii:

 • Steroizi orali – sunt pe baza de pastile, cel mai popular steroid pentru masa musculara este Danabol sau Naposim si cel mai popular pentru definire este Strombafort sau Winstrol. Perioada de administrare de steroizi orali este de maxim 6 saptamani.
 • Steroizi injectabili – nu au efecte secundare asupra ficatului, sunt preferati de multi sportivi, cei mai folositi si puternici steroizi sunt testosteron enantat si trenbolon acetat. Administrarea de steroizi injectabili este de maxim 12 saptamani.
 • Hormoni de crestere – Peptidelesunt hormoni anabolici creati cu scopul de a inlocui hormonul de crestere sintetic. Cele mai cunoscute peptide sunt: CJC-1295 (modGRF-129), GHRP-6, GHRP-2, Hexarelin si Ipamorelin.
 • Antiestrogeni – ajuta la stimularea libidoului, reducerea estrogenului, stimularea testosteronului, reducerea grasimilor corporale.

Un steroid este un compus organic biologic activ. Steroizii au doua functii biologice principale: ca componente importante ale membranelor celulare care modifica fluiditatea ei; ca molecula de semnalizare. Multi steroizi se gasesc in plante, in animale, in ciuperci. Toti steroizii sunt fabricati in celule din steroli lanosterol sau cycloartenol.

 

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...