Arabia Saudită va avea, în premieră, un campionat de fotbal feminin

Un campionat de fotbal feminin va începe în premieră, în luna martie, în Arabia Saudită, măsură ce face parte din seria de reforme pentru modernizarea statului din Orientul Mijlociu.

Women Football League (WFL) este deschisă fetelor peste 17 ani, iar meciurile se vor disputa în trei oraşe, Riyad, Djeddah şi Damman.

Mai multe echipe se vor înfrunta în tururi preliminare în fiecare oraş. Campioanele regionale se vor califica la faza finală, WFL Champions Cup, care va stabili echipa campioană. Premiile pentru prima ediţie vor fi de 133.285 de dolari.

Competiţia a fost lansată oficial, luni, la Riyad, de prinţul Khaled bin Al-Waleed bin Talal, preşedintele Federaţiei Sportul pentru Toţi din Arabia Saudită (SFA), înconjurat de mai multe jucătoare.

“Dezvoltarea WFL este făcută pentru că noi am înţeles că există o nevoie de fotbal în comunitatea feminină”, a declarat Bin Talal, care a precizat că acest campionat se înscrie în programul de modernizare a ţării la toate nivelurile, până în 2030.

Stiri recente

Cum a vrut să se sinucidă Bănel după autogolul cu Real Madrid

https://www.youtube.com/watch?v=fvinviuMPB4&t=2s Bănel Nicoliță a povestit în cadrul Podcastului Business Philosophy cum a vrut să se sinucidă după autogolul cu Real...