Antrenează-ți automotivarea. Sport spiritual

(de Ileana Vlăduț)

Iata cateva trucuri utile pentru automotivarea de a face din miscarea regulata un mod de viata sanatos. Pentru trup si spirit!

1. Timp pentru tine
In timp ce multe persoane isi fac timp pentru a avea grija de alte persoane (copii, consoarta, colegi, sefi etc), nu isi fac insa timp si pentru a avea grija de nevoile personale. Fa din timpul dedicat propriei persoane o necesitate si nu rata intalnirea cu antrenamentele fizice. Nu se va ocupa nimeni de sanatatea ta personala mai mult decat tine.

Fii cea mai importanta persoana din viata ta!

2. A-ti atinge un obiectiv
Fixeaza-ti un obiectiv pentru o greutate anume sau pentru un numar de centimetri in talie. Un numar de zile in care sa faci miscare sau un numar de kilometri pe care sa-l alergi intr-o saptamana. A-ti fixa si a urmari un obieciv te motiveaza sa il realizezi. Foarte util este un calendar dedicat practicii exercitiilor fizice.

Alegerile iti apartin in totalitate!

3. Cum te simti dupa un antrenament
De cele mai multe ori dupa un antrenament fizic te simti inviorat, mult mai energic si plin de viata, exceptie facand primele cateva sesiuni de antrenament. Trebuie sa ai tot timpul acest lucru in minte.

Puterea e in interiorul tau!

4. Distreaza-te
Exercitiile ar trebui sa fie distractive. Daca nu sunt, incearca un tip diferit de activitate care iti place. Atata timp cat te pui in miscare totul este perfect.

Bucuria este o energie care te umple de viata!

5. Recompense
Daca faci exercitii fizice cateva zile la rand, ofera-ti o recompensa. Dupa o saptamana, o alta recompensa („non-alimentara”). Apoi ve gasi motivatia pentru a face miscare.

Onoreaza-te si ai incedere in tine!

6. Un partener de exercitii
Te motiveaza foarte mult prezenta altei persoane, pentru ca suntem competitivi din natura.

Niciodata nu esti singur!

7. Bucura-te si de realizarile marunte
Odata ce ai recunoscut deja ca este nevoie de timp pentru a obtine schimbari considerabile, chiar si o jumatate de kilogram pierdut sau o jumatate de kilogram de muschi castigat este un motiv excelent pentru a sarbatori. Bucura-te de ele!

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...