A fost aprobată construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în Constanţa

Guvernul a aprobat construirea stadionului „Gheorghe Hagi” în municipiul Constanţa, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanţat de MDLPA. Durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.

Obiectivul va avea o capacitate de 18.000 de locuri şi va include şi un teren de antrenament pentru fotbal şi atletism (pistă cu 6 culoare). Cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri şi platforme), reţele de utilităţi. Împrejmuire şi zone de parcare pentru jucători şi oficiali.

În plus faţă de funcţiunile de bază, cu destinaţie sportivă, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare. Precum săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică.

Principalele zone funcţionale şi cerinţe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerinţelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural.

În sistem hibrid (ţesut sau rulou), dotat cu instalaţie de udare, drenaj şi sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor fiind estimată la 28 de luni.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...