Te asteptam si pe retelel sociale

Tenis

9 lucruri pe care nu le știai despre Simona Halep

Simona Halep este la momentul actual cea mai îndrăgită jucătoare de tenis din România. Popularitatea ei se datorează faptului că a ocupat locul 1 în topul WTA pentru 64 de săptămâni consecutive, dar și personalității puternice și optimiste.

Deși mulți români îi urmăresc meciurile cu sufletul la gură și citesc orice știre din presă despre tenismena româncă, sunt multe detalii pe care publicul larg nu le cunoaște despre Simona Halep. Iată câteva informații inedite despre talentata jucătoare de tenis originară din Constanța:

  1. Îi place să ia propriile decizii

Chiar dacă experții în tenis au criticat-o de-a lungul timpului pentru deciziile sale, Simona a luat majoritatea hotărârilor legate de carieră singură. Ea a decis la 15 ani să se antreneze la București, când să își schimbe antrenorii și ce strategii să adopte în jocul său.

  1. Este aromâncă

Simona s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanța, într-o familie de aromâni. A copilărit într-o casă modestă din Piața Chiliei, iar vacanțele și le petrecea adesea la bunica sa, Simona, la Stejaru, județul Tulcea. Bunicii Simonei s-au născut în Grecia, au ajuns în Bulgaria, pentru ca mai apoi să fie deportați în localitatea Stejaru în Tulcea.

  1. A fost desemnată Jucătoarea Anului 2018 de WTA

Alte titluri deținute de Simona Halep sunt Cea Mai Populară Jucătoare în 2014 și 2015 și Favorita Fanilor la simplu în 2017, 2018 și 2019.

  1. A câștigat mulți bani din tenis

În anul 2020, Simona a urcat pe locul 4 în clasamentul celor mai bogați jucători de tenis. De-a lungul carierei, ea a încasat peste 35 de milioane de dolari! Cel mai bun an la capitolul bani câștigați a fost până în prezent 2018.

  1. Idolul ei este Andrei Pavel

Simona chiar a mărturisit cum la 9-10 ani a fost copil de mingi la Cupa Davis, când juca Andrei Pavel. Tenismenul român și-a încheiat cariera la simplu în 2009.

  1. A avut un debut de excepție

În 2010, la Marbella, Simona se afla la prima prezență pe tabloul principal într-un turneu WTA. Atunci ea a avansat până la faza sferturilor de finală.

  1. Îi plac mașinile

Simona Halep are o colecție de mașini scumpe printre care se numără un Mercedes-Benz CLS AMG, un Porsche 911 Carrera S, un Porsche Panamera, un SUV Range Rover, un Mercedes-Benz GLE 450 AMG și un Mercedes-Benz SL63 AMG Cabrio. Bolizii de lux ai Simonei valorează împreună peste un million de dolari. Povestea de dragoste a Simonei pentru Mercedes datează din copilărie, când a făcut turul țării în mașina Mercedes a tatălui ei. De multe ori, Simona dormea în mașină pentru ca ajunsă la destinație să fie gata de antrenamente sau meciuri.

  1. Se pricepe la fotbal

Tatăl Simonei, Stere, a fost fotbalist, iar unul dintre idolii Simonei este Gheorghe Hagi. Iat-o jonglând cu mingea de fotbal la Madrid Open 2019!

  1. A învins-o pe Serena Williams

De cele mai multe ori, adversarele Serenei Williams au cote de tenis nefavorabile în timp ce americanca este considerată favorită la majoritatea partidelor. Cu toate acestea, Simona a reușit performanța de a o învinge pe celebra jucătoare în iulie 2019, când a și câștigat finala de la Wimbledon.