Würzburg, casa tricolorilor la Euro 2024, aşteaptă echipa naţională a României

Echipa naţională a României îşi va desfăşura pregătirile pentru Campionatul European de Fotbal 2024 în cochetul oraş Würzburg, din Germania. Localnicii îi aşteaptă pe tricolori şi le sunt recunoscători că au pus oraşul lor pe harta EURO 2024, cel mai mare eveniment fotbalistic al anului, notează frf.ro.

Würzburg este un oraş cu o bogată moştenire culturală şi istorică, situat în regiunea Franconia din Bavaria. Fondat în perioada romană, oraşul a devenit un centru episcopal şi un important punct de referinţă în Evul Mediu. Un punct de atracţie major este Reşedinţa din Würzburg, un palat baroc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cunoscut pentru grandioasele sale săli şi grădini spectaculoase.

Oraşul este traversat de râul Main, oferind peisaje pitoreşti şi posibilităţi de recreere pe malurile sale. Alte atracţii includ Fortăreaţa Marienberg, situată pe un deal cu vedere panoramică asupra oraşului, şi Catedrala Sf. Kilian, una dintre cele mai mari catedrale romane din Germania.

În prezent, aproximativ 2.000 de români au rezidenţa în Würzburg, contribuind la diversitatea culturală a oraşului. Aceştia formează a doua cea mai mare comunitate de străini, după ucraineni. Românii de aici sunt prezenţi, conform registrelor municipale, în diferite domenii, de la educaţie şi sănătate la afaceri şi servicii. Prezenţa românilor a adus un plus de culoare şi dinamism vieţii cotidiane, susţin localnicii.

Pentru suporterii români care vor să-şi susţină echipa, Würzburg oferă multiple oportunităţi de a descoperi cultura şi tradiţiile locale. Oraşul este renumit pentru vinurile sale  şi găzduieşte numeroase vinării unde vizitatorii pot degusta sortimente locale. De asemenea, centrul vechi al oraşului este unul plin de viaţă, găzduind numeroase cafenele, restaurante şi magazine, care reflectă farmecul bavarez.

Transportul public eficient şi infrastructura bine dezvoltată fac din Würzburg un oraş accesibil şi uşor de explorat. Pentru cei interesaţi de evenimente culturale, oraşul găzduieşte frecvent concerte, expoziţii şi festivaluri care aduc un plus de farmec şederii.

În ceea ce priveşte terenul de antrenament, tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotelul Melchior Park. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 şi are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă şi instalaţie automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa naţională a Ghanei.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...