WTA anulează toate turneele din China

Decizia vine în urma creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus în mai multe zone din China.

WTA a luat decizia de a anula toate turneele organizate în China până la finalul acestui sezon. Hotărârea este legată de faptul că pandemia de coronavirus a pornit la Wuhan, iar situația din China a început din nou să se degradeze în ultimele săptămâni.

După turneul de la Roland Garros, jucătoarele ar fi trebuit să joace în Asia, cu turnee planificate la Seoul, Beijing, Wuhan, Nanchang, Zhenzhou, Tokyo, Turneul Campioanelor din Shenzhen și Zhuhai. Mai mult ca sigur, anul acesta nu va fi un Turneu al Campioanelor organizat în altă parte, asta pentru că nu există suficiente criterii pentru calificare, dar și pentru că situația pandemiei la nivel mondial nu este stabilă.

Președintele Asociației de Tenis Feminin (WTA), Steve Simon, a reacționat și el imediat și a transmis un mesaj cu referire la anularea tuturor turneelor din China: “Suntem foarte dezamăgiți pentru că toate turneele noastre de cea mai înaltă calitate din China nu vor putea fi organizate în acest an. Din păcate, această decizie afectează și cursa pentru Turneul Campioanelor. Oricum, ne conformăm și de abia așteptăm să revenim în China pentru tenis”.

Cel mai probabil, ATP se va conforma și va aplica aceeași măsură.

Stiri recente

Bergodi, după victoria cu CFR – A fost cea mai bună repriză a Rapidului de când sunt eu aici

Cristiano Bergodi, antrenorul formației Rapid Bucureşti, şi-a lăudat jucătorii după victoria obţinută în faşa echipei CFR Cluj, scor 3-1. „A...