Gâlcă rămâne antrenor la Vejle BK!

Danezii au anunțat oficial prelungirea contractului pentru antrenorul român de 48 de ani.

Vejle Boldklub, echipa pregătită de Costel Gâlcă, a promovat recent în prima ligă din Danemarca, iar performanța antrenorului român, fost campion cu FCSB, nu a rămas nerăsplătită.

Vejle a anunțat că i-a prelungit contractul antrenorului român până la finalul sezonului următor. Gâlcă este antrenorul cu Vejle din martie 2019, iar în primele luni de ”mandat” a retrogradat în liga secundă.

Cu o etapă înainte de finalul campionatului din liga secundă daneză, Vejle este pe primul loc, singurul care asigură promovarea, cu 68 de puncte, la nouă puncte distanță de locul doi, ocupat de Viborg.

A mai antrenat în România, Spania și Arabia Saudită

Costel Gâlcă și-a început cariera în Spania, la echipa secundă a celor de la Almeria, în 2009, iar patru ani mai târziu s-a întors în țară, unde a pregătit naționala U17.

În 2014, fostul internațional a preluat-o pe FCSB și a reușit să obțină tripla formată din campionat, Cupa României și Cupa Ligii. La finalul acelui sezon, Gâlcă a fost înlocuit, iar șase luni mai târziu ajungea în La Liga, la Espanyol, alături de care încheia sezonul pe locul 13.

Au urmat experiențe în Arabia Saudită, la Al Taawon și Al Feiha, iar din martie 2019 lucrează în Danemarca, la Vejle, alături de care ar urma să revină în prima ligă din sezonul 2020/2021.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...