US KO Open

Favoriții de clasament, formei de moment sau ai publicului cad pe capete la US Open, ultimul Grand Slam al sezonului din tenisul mondial.

(de Mihai Igiroșanu)

Ultima reprezentație de gală din sportul alb pe anul acesta este una dintre cele mai surpinzătoare. Mai ales pe tabloul masculin de la US Open s-au înregistrat câteva rezultate care i-au șocat atât pe specialiști cât și pe spectatorii care au umplut până la refuz imensele arene de la Flushing Meadows.

După ce l-a eliminat din nou pe liderul mondial, Andrei Medvedev, la fel cum o făcuse la Australian Open, excentricul australian Nick Kyrgios a clacat în “sferturi”. Văzut de mulți chiar principal favorit să triumfe pe cimentul american, mai ales după ce anunțase că s-ar retrage dacă ridică trofeul deasupra capului, “nebunul” Nick a pierdut noaptea trecută, scor 2-3, un meci-maraton de aproape patru ore contra uriașului rus Karen Kachanov.

Kyrgios nu profită astfel de culoarul creat după ce Rafa Nadal a fost eliminat marți, aproape uluitor, de către favoritul gazdelor, Frances Tiafoe, scor 3-1. Acesta îl va înfrunta pe rusul Andrei Rublev pentru un loc în semifinalele de la US Open.

Ultimul “sfert” ca avea loc în noaptea aceasta și îi va așeza față în față pe doi “mânji”, italianul Jannik Sinner și spanioniolil Carlos Alcaraz. Pe tabloul feminin, favorita americanilor, Coco Gauff a fost eliminată azi dimineață de franțuzoaica Caroline Garcia, cea mai în formă jucătoare a momentului din circuitul WTA. În cursă pentru trofeul rămân bielorusa Azarenka, cehoaica Pliskova sau tunisianca Jabeur.

Stiri recente

Turcia s-a făcut de râs în Liga Națiunilor! Contraperformanță istorică pentru ieniceri

Naționala Turciei a bifat una dintre cele mai mari contraperformanțe din istoria ei, la ultimul meci din actuala ediție...