Uleiuri de motor utilizate in Europa – Tehnologie inovatoare Shell Helix Pure Plus

Deși pare incredibil, astăzi 7 din 10 mașini în Europa sunt alimentate cu ulei 0W, deoarece, tehnologia inovatoare Shell Helix Pure Plus permite transformarea gazului natural însoțitor într-un lichid. Vorbind într-un limbaj științific, se numește „conversie gaz-lichid”. În urmă cu mai bine de 100 de ani, doi oameni de știință germani, Trope și Fischer, au dezvoltat tehnologia GTL (gaz-lichid). Până în prezent, procesul de cercetare a arătat că se poate obține combustibil lichid din gaze naturale. Dar pe parcurs, oamenii de știință au încercat să producă compoziția de ulei de bază.

Pentru a aduce tehnologia la excelență, au fost realizate mai multe experiențe, încă de la începutul anilor 70. Uleiul esențial se obține pur – nu are culoare sau miros. Moleculele substanței sunt omogene, ceea ce este cea mai importantă calitate pentru a obține caracteristicile necesare ale uleiului de motor.

În prima etapă a procesului, metanul se descompune în două componente – hidrogen și monoxid de carbon. Hidrogenul este încă format din mici molecule omogene. În viitor, printr-o sinteză complexă, acestea sunt separate în lanț la lungimea dorită. Materia primă naturală necesară pentru acest proces, este coaja este extrasă în Qatar. Există, de asemenea, o rafinărie majoră care produce ulei esențial pentru familia de uleiuri de motor Shell Helix Ultra.

Tipuri de ulei Shell Helix

Astăzi sunt produse 10 modificări ale compozițiilor lubrifiante din seria Helix Ultra, precum și una ultra profesională, cu caracteristici de vâscozitate 0W30. Acesta este ECT C2 / C3, Professional AB-L, doar Ultra 0W30, A5 / B5, Professional AV-L, AV și Professional AV, AS, X, AC. Amestecurile lubrifiante sunt în următoarele proporții: 60% – ulei de bază plus plus, 20% – modificator de vâscozitate (VI-impropriu), 20% – Pachet Presenado folosind tehnologia de curățare activă.

Ulei motor – indice de vâscozitate

Indicele de vâscozitate al lubrifianților, egal cu 197, este unul dintre cele mai ridicate dintre toate uleiurile produse în lume. Aceasta indică o temperatură foarte ridicată și o stabilitate în ceea ce privește vâscozitatea. De asemenea, confirmă o cantitate mare de modificator de vâscozitate de înaltă calitate. Nivelurile de vâscozitate cinematică și dinamică sunt pe deplin conforme cu standardul SAE pentru categoria 0W-30. Numărul alcalin este mare, dacă ai în vedere că lubrifiantul are un conținut scăzut de sulfat de cenușă, sulf și fosfor. Aceasta caracterizează rezistența bună la oxidare în combinație cu un număr scăzut de acid.

Ulei motor – temperatură

Temperatura minimă este excelentă, de – 56 de grade sub zero. Aceasta înseamnă că motorul va funcționa excelent chiar și la -35 de grade C. Analiza spectrală în infraroșu confirmă faptul că uleiul de bază este produs de tehnologia GTL. Pachetul de aditivi anti-statici aparține categoriei de ZDDP produs pe bază de zinc și fosfor. O cantitate mare de bor informează că este utilizat ca dispersie silențioasă, deoarece, dizolvă perfect depunerile și curăță motorul.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Stiri recente

Universitatea Craiova – FCU 1948 Craiova, scor 2-1. Toate golurile, marcate din penalti. Partida, întreruptă 10 minute

Universitatea Craiova a învins-o, scor 2-1, pe FCU 1948 Craiova, într-un meci din etapa a patra a Superligii. Toate...