Transferul anului la Rapid

Venit în Giuleşti în luna septembrie, Costin Lazăr s-a integrat perfect în echipa lui Răzvan Lucescu

2006 i-a adus lui Costin Lazăr transferul mult dorit, pe care îl aştepta de cîţiva ani. “A fost un an pe care îl pot descrie printr-o axă bine-rău-bine. Am fost surpriza campionatului trecut cu Sportul, dar am fost retrogradaţi, iar în cele din urmă am ajuns la Rapid”, spune Lazăr. Mijlocaşul a avut un retur excelent cu Sportul Studenţesc, ratînd în ultima etapă locul trei, care asigura calificarea în Cupa UEFA. în final s-a mulţumit cu locul patru, dar decizia Federaţiei de a trimite în liga a doua gruparea din Regie i-a dat peste cap planurile jucătorului în vîrstă de 25 de ani. Preţul solicitat de Vasile Şiman pentru a-i da drumul a speriat în primă fază cluburile interesate de cel poreclit Mendieta. într-un final, patronul Sportului s-a înţeles cu George Copos, iar în luna septembrie “studentul” a devenit rapidist cu acte în regulă.

în septembrie şi-a împlinit visul

“Nu mă mai aşteptam să plec nicăieri. începusem sezonul în liga secundă şi mă obişnuisem cu ideea că acolo voi rămîne, cel puţin pînă în iarnă. Ce a însemnat pentru mine acest transfer? Un lucru incredibil. Am plecat de la o echipă mică şi am ajuns să evoluez în grupele Cupei UEFA”, descrie Costin Lazăr peripeţiile sale pînă să îmbrace tricoul alb-vişiniu. “Mendieta” s-a integrat perfect la noua sa echipă, iar jocul Rapidului a început să crească o dată cu titularizarea sa. Suporterii giuleşteni l-au remarcat imediat şi l-au adoptat, mijlocaşul devenind extrem de repede unul dintre favoriţii tribunelor. Etapa cu numărul 13 i-a purtat noroc jucătorului. în meciul cu CFR Cluj, fostul “student” a spart gheaţă şi a marcat primul său gol pentru Rapid, contribuind la victoria cu 3-1 din derby-ul ceferiştilor.

Vrea la naţională

Cu toate acestea, Lazăr rămîne cu un mic regret. “îmi pare rău că nu am revenit la echipa naţională. A fost partida amicală cu Spania, şi chiar am sperat că voi fi convocat. Pe moment, am fost trist, dar mi-a trecut repede, nu am cum să mă supăr. ホn 2007, sper să evoluez mult mai bine, şi poate atunci mă va chema şi pe mine domnul Victor Piţurcă , 絜cheie Costin Lazăr povestea unui an nebun.

Ovidiu Ionescu

“Mendieta” din Giuleşti

în ultimii ani, Sportul Studenţesc a produs pe bandă rulantă jucători pentru echipele puternice din Liga întîi. După golgheterii Gigel Bucur şi Ionuţ Mazilu, de la gruparea din Regie a plecat şi Costin Lazăr. Mijlocaşul în vîrstă de 25 de ani a impresionat în ultimele sezoane, dar accidentările s-au ţinut scai de el.
în urmă cu cinci ani, Costin s-a operat de menisc, în momentul în care intrase în vizorul Stelei şi al Rapidului. Şi-a revenit repede şi a ajuns chiar în echipa naţională, dar la mijlocul sezonului 2004-2005 a suferit o fractură de stres şi a fost nevoit să ia o pauză de patru luni. Nu a renunţat însă, iar campionatul trecut a fost, alături de Mazilu, cel mai bun jucător de la Sportul Studenţesc. Dar a venit o nouă lovitură pentru Costin Lazăr, o dată cu retrogradarea grupării din Regie.
Valoarea lui şi insistenţa lui Răzvan Lucescu pe lîngă patronul George Copos l-au adus la Rapid. La noua sa echipă, Lazăr a jucat la fel ca la Sportul, adică aproape perfect, şi blondul mijlocaş nu mai este “Mendieta” din Regie, ci “Mendieta” din Giuleşti.

Stiri recente

Xavi, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs: A fost un dezastru

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, l-a criticat dur pe Istvan Kovacs după meciul cu PSG, scor 1-4, în...