Tenisul mondial s-a mutat pe iarbă. Se simte deja parfumul Wimbledonului!

(de Mihai Igiroșanu)

Farmecul zgurii perfecte de la Roland Garros aproape că s-a șters din memoria fanilor tenisului spectacol și a dispărut din ofertele caselor de pariuri. Încă de săptămâna trecută s-a dat startul sezonului pe iarbă. Alte repere, alte condiții.

Jucătorii și jucătoarele au obligația de a-și modifica sau adapta jocul pentru viteza și imprevizibilitatea gazonului. Aproape nimic din ceea ce era valabil pe clasica zgură nu mai e valabil pe covorul verde. Se simte deja parfumul inconfundabil al Wimbledonului. Albul obligatoriu al actorilor cu rachete, eleganța din tribune sau delicioasele căpșuni cu frișcă ne vor umple imaginile.

Halep se încălzește la Birmingham

Ca de obicei, armata de jucătoare din România sunt așteptate să confirme sau să uimească. Tot ca de obicei, cele mai mari speranțe ale noastre, în special pentru un parcurs cât mai de succes la Wimbledon, sunt îndreptate către Simona Halep. Deținătoarea titlului din 2019 de la Wimbledon participă în această săptămână pe tabloul de la Birmingham, urmând s-o întâlnească azi, în jur de ora 16:30, pe ucraineanca Tsurenko. Celelalte turnee importante pe iarbă ale acestei săptămâni sunt găzduite de Berlin, în circuitul WTA, Halle și Londra, ambele în competiția masculină, ATP. Marele turneul de Grand Slam de la Wimbledon va debuta sâmbătă 25 iunie, cu meciurile din calificări.

Mihai Igiroșanu este Redactor Șef al Revistei Sport Magazin. El a fost Redactor Șef al Departamentului Sport la Jurnalul Național. A mai lucrat la Evenimentul Zilei, Național și Sportul Românesc. Este comentator de tenis și fotbal. A participat la emisiuni TV la LOOK Sport și GSP TV. Este comoderator la Emisiunea Business Philospohy de la Canal 33.

 

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...