Tenis cu zâmbetul pe buze

Componenții delegației României au participat ani de zile la diverse discipline sportive din cadrul Olimpiadelor Internaționale Media, alături de jurnaliști din Canada, Liban, Belgia, Franța, Italia, Spania, R. Modova, Tunisia, Muntenegru, Croația sau Egipt.

Mi-a trebuit ceva timp până să realizez că spiritul de competiție al românilor era cam exagerat și că participam mult prea încrâncenați să cucerim medalii peste medalii. Ca să descoper că un gust special îl are de fapt bucuria jocului, a energiei de grup și a participării la concursuri cu… bucurie.

Ori tocmai acest lucru îl aplicăm cu mare succes la Tenis Club din Curtea de Argeș de patru ediții încoace, la Press Cup Dr. Oetker. Cu participarea vedetelor, precum Ilie Năstase și a actorului Victor Yila, a lui Iosif Rotariu și a Kassandrei, a lui Ilie Bărbulescu sau, la ultima ediție, a campioanei mondiale și olimpice la scrimă Ana Maria Popescu și a cântărețului Peter Pop. Ori la Press Cup Dr. Oetker toți concurenții primesc medalii, inclusiv copiii, iar la ultima ediție a fost premiat în joacă și cățelușul unui ziarist.

Ba un coleg de breaslă mi-a destăinuit acum că fetița lui în vârstă de 4 anișori nu și-a dat jos medalia de la gât câteva nopți, după ce a fost premiată anul trecut.

La ediția din acest an au participat și jurnaliștii din Republica Moldova, care vor să exporte rețeta acestui show și la ei. Multă emoție, energie și bucuria jocului în această competiție, într-un program special care a inclus plimbare cu vaporașul pe lacul Vidraru cu popas la Cumpăna sau vizită într-un locșor de basm, care este păstrăvăria Brătioara. Iar acum se trece de la tenis cu zâmbetul pe buze (expresia îi aparține lui Eduard Ciobanu – președintele Asociației Presei Sportive din Moldova) la competiții internaționale de anvergură. Astfel că la Tenis Club Curtea de Argeș vor urma două turnee ITF de seniori, atât la feminin, cât și la masculin, cu premii de câte 15.000 de dolari.

(de Romeo Chiriac)

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...