Sportul mondial, victimă de război. Casele de pariuri au eliminat din oferte toate competițiile sportive organizate în Rusia!

(de Mihai Igiroșanu)

Ultima oră: Casele de pariuri au eliminat din oferte toate competițiile sportive organizate în Rusia!

Ororile războiului declanșat de Putin nu face victime doar printre locuitorii nevinovați din orașele Ucrainei. Gheara hâdă a invaziei rusești a dat peste cap aproape întreg sportul mondial. După ce finala actualei ediții a Ligii Campionilor a fost mutată, printr-o decizie a UEFA, de la St Petersburg la Paris, toate echipele sportive din Rusia, indiferent de disciplina sportivă, au fost excluse din competiții. Hotărârea a bulversat desfășurarea întrecerilor importante ale fotbalului, baschetului, handbalului, voleiului, rugby-ului etc. Mai mult, ca o informație de ultimă oră, casele de pariuri din România au decis eliminarea din oferte a tuturor competițiilor organizate de și în Rusia!

Palidă consolare. Românii beneficiază de excluderile echipelor rusești

Din punct de vedere sportiv, Rusia a fost complet izolată de restul lumii. În primul rând, Comitetul Internațional Olimpic a decis interzicerea sportivilor ruși și bieloruși în toate competițile internaționale. Mai mult, în fotbal, echipa națională a Rusiei a fost exclusă din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial, iar Spartak Moscova a fost exclusă din optimile de finală ale Europa League. În handbal, echipele din Rusia și Belarus fost eliminate prin decizii ale EHF din fazele competițiilor continentale, iar naționala feminină a Rusiei, una dintre cele mai puternice din lume, nu va mai putea să participe la Campionatul European din acest an. Echipele românești de handbal feminin, CSM București și Minaur Baia Mare beneficiază direct de aceste excluderi. CSM trebuia să joace împotriva celor de la ȚSKA Moscova în optimile Ligii Campionilor, astfel că e calificată direct în “sferturi”. În Cupa EHF, echipa masculină Minaur Baia Mare era programată să joace în sferturile de finală contra rușilor de la HC Victor și a promovat direct în semifinale. În baschet, echipele naționale ale Rusiei vor fi excluse din toate preliminariile, iar echipele de club, în frunte cu bogatele Zenit și Unics Kazan, au fost, de asemenea, excluse din Euroligi. Exemplele pot continua, mai poate fi adăugat faptul că și sportivii ucranieni sunt, în marea majoritate, în imposibilitatea de a se pregăti și a-și desfășura meciurile sau competițiile. Mai exact, campionatele interne ale Rusiei își consumă etapele, dar războiul declanșat de Putin a făcut ca acestea să pară o joacă inutilă într-un vas de sticlă, izolată și separată forțat de realitatea din restul lumii.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...