test

Specialiștii IT fac sport în România?

 

Pentru mulți, cuvântul “programator” este asociat cu o persoană care stă la computer tot timpul, scrie cod și nu mai este interesată de nimic. Adesea, activitățile sportive îi ajută  pe  programatori să distragă atenția de la probleme și să-și “repornească” creierul, ceea ce contribuie la codificarea eficientă. Prin urmare, programatorii și angajații companiilor IT din România vizitează cluburile de fitness, joacă fotbal, baschet, tenis,se implică în abilități de luptă, merg pe bicicletă.

Destul de des puteți observa cum companiile IT susțin inițiativele sportive ale angajaților lor: plătesc pentru toate sau o parte din abonamentele la piscine și săli de sport.  Toate acestea se fac deoarece angajatorul este interesat să se asigure că angajatul este stabil din punct de vedere moral și are dorința de a-și îndeplini sarcinile care i-au fost atribuite în cel mai scurt timp posibil. Desigur, toate acestea se referă la sănătatea creierului nostru: se formează noi conexiuni neuronale, ceea ce, la rândul său, duce la capacitatea de a memora mai multe informații, de a crea, de a învăța și, în consecință, de a scrie un cod frumos și de înaltă calitate.

Exerciții – scutiți perfect stresul și vă ajută să distrageți atenția de la problemele de la locul de muncă și de la gospodărie, iar rezultatul sub forma unui corp tonifiat va veni în timp și nu vă va permite să uitați de voi înșivă. Toate acestea împreună oferă un avantaj programatorilor în munca lor – fie că este vorba de întâlniri productive cu echipa sau de soluția optimă a problemei.

Unele companii chiar organizează turnee sportive. În primul rând, astfel de evenimente sunt un team building excelent și o modalitate de a distra angajații, iar în al doilea rând, participarea companiei la competițiile sportive indică faptul că angajatorul este atent la angajații săi și este interesat ca angajații să nu rămână la locul de muncă pentru o perioadă foarte mare de timp.

Unele copanii incurajeaza angajatii sa faca cursuri in afara sferei de conostiinte a angajatului.  Astfel sunt cursuri web design , cursuri de design grafic bucuresti – bazate pe dezvoltarea creatiei si care incurajeaza intelegerea intre departamente.

Tenisul de masă este foarte popular în rândul specialiștilor IT.  Tenisul de masă este un sport care nu necesită mult spațiu, iar echipamentul de tenis de masă poate fi instalat chiar și la birou.

Un alt mainstream printre hobby-urile sportive ale specialiștilor IT este ciclismul. Multe companii IT observă că angajații lor recurg în mod constant la acest tip de transport. Din fericire, toate condițiile au fost create pentru acest lucru – parcare, dușuri și absența unui cod vestimentar strict. Programatorii nu numai că merg cu bicicleta, ci și organizează în mod regulat plimbări de weekend.

Iar pentru cei care preferă sporturile “calme”, turneele de șah se desfășoară printre specialiștii IT. Aceasta este o mare oportunitate de a demonstra încă o dată o mentalitate analitică, capacitatea de  a gândi înainte și de a organiza programul, astfel încât să existe suficient timp pentru a finaliza toate sarcinile.

Prelungirea antrenamentului timp de două sau chiar trei ore este imposibilă și risipitoare și, în general, vârful maxim al performanței organismului în formare este de 40-50 de minute.  Unii programatori preferă să-și desfășoare activitatea fizică dimineața, în timpul liber înainte de muncă, economisind astfel timp seara pentru muncă sau doar pentru odihnă, dar unii preferă totuși să-și petreacă timpul liber antrenându-se seara. Această opțiune este, de asemenea, excelentă, deoarece după un astfel de somn de antrenament somn  va fi chiar mai dulce.  De asemenea, trebuie să vă amintiți despre varietatea de formare.  De exemplu, luni, miercuri și vineri, puteți aloca două antrenamente pentru antrenamentul de forță și unul pentru antrenamentul de anduranță, ceea ce vă va permite să atingeți raportul și obiectivele dorite.

Pe baza acestui fapt, se poate concluziona că programatorii români, pe lângă un stil de viață sedentar, duc un stil de viață activ în sălile de sport, unde sunt implicați în diverse sporturi, cum ar fi fotbal, baschet, tenis, înot, atletism și haltere, badminton, șah, arte marțiale și multe alte cursuri de marketing.

Sportul ajută la evitarea diferitelor boli, oferă o dezvoltare pozitivă a sănătății psihologice a unei persoane, reduce stresul și depresia.  De exemplu, profesionistii de la Step IT Academy București fac mișcare atât în instituțiile sportive publice, cât și în  aer liber, ceea ce le întărește starea emoțională și sănătatea fizică. Competițiile în diverse sporturi între programatori nu sunt neobișnuite, ceea ce oferă angajaților coeziune și dezvoltarea spiritului de echipă, ceea ce îi ajută pe programatori să găsească modalități de a negocia și executa proiecte în mod eficient și rapid.

 

 

 

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...