Spania – România, azi, ora 21.45, ultimul meci din preliminarii pentru tricolori

Partida de diseară, de pe arena Wanda Metropolitano, din Madrid, va fi ultima din actualele preliminarii pentru naționala noastră și este al 18-lea duel direct între cele două naționale de-a lungul istoriei.

Spania și România s-au întâlnit de 17 ori. Palmaresul este unul extrem de echilibrat, spaniolii având 6 victorii, iar România 5. De asemenea, 6 partide s-au încheiat la egalitate.

În plus, golaverajul este favorabil spaniolilor, care au marcat de 23 de ori, în timp ce tricolorii au făcut-o de 19.

Ultimul joc dintre cele două formații a avut loc  pe 5 septembrie 2019 pe Arena Națională, meci pe care ibericii l-au câștigat cu scorul de 2-1.

Ultima victorie a tricolorilor împotriva Spaniei a fost obținută pe 15 octombrie 2006, scor 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Ciprian Marica. Întâlnirea a avut loc în deplasare, la Cadiz,  și a fost una amicală.

Cel mai recent succes pentru naționala noastră într-un joc oficial a avut loc în 1987, când pe stadionul Ghencea, naționala învingea Spania cu 3-1, în preliminariile Campionatului European din 1988.

Brigada de arbitri care va oficia la Spania-România, partida de mâine de pe Wanda Metropolitano din Madrid, provine din Belarus. La centru va fi Aleksei Kulbakov, ajutat de Dmitri Zhuk și Oleg Maslyanko, al patrulea oficial fiind Denis Scherbakov.

România a ratat ocazia calificării din grupă la Euro2020, dar mai are șansa barajului din Liga națiunilor, programat în martie 2020.

Stiri recente

Naționala de fotbal a jurnaliștilor români a ocupat locul 2 la Euro Cup Media Chișinău

Naționala de fotbal a jurnaliștilor români a ocupat locul 2 la Euro Cup Media Chișinău. Tricolorii jurnaliști au învins...